Afbeelding

'Meesters van de Zilverstad' ontdekken tijdens eerste Zilverweekend

Algemeen 432 keer gelezen

SCHOONHOVEN • In het weekend van 22 t/m 24 september zijn er op allerlei locaties in Schoonhoven tentoonstellingen, rondleidingen en wandelingen rondom het thema zilver. Daarnaast tonen de Schoonhovense zilversmeden op bijzondere locaties hun meesterstukken.

Aankomend weekend zal de Veerpoort speciaal voor publiek geopend zijn. Initiatiefnemer en gildelid René Kappers: "Wat is een Nazomerfestival in Zilverstad Schoonhoven zonder zilverweekend?" De vraag stellen is hem beantwoorden voor goud- en zilversmidsgilde St Eloy, dat een uitgebreid programma heeft samengesteld aankomend weekend. Het thema is: 'Meesterstuk & Masterpiece 2017'.

Op vrijdag 22 september wordt het Zilverweekend feestelijk geopend. Kappers: "Met onder andere een premièrewandeling langs de Meesterteken-tegels, de onthulling van de laatste Meesterteken-tegel en we brengen een bezoek aan een historische zilverwerkplaats uit 1857. De Schoonhovense meesters presenteren 'Masterpiece 2017' in hun ateliers en winkels. Het Zilvermuseum exposeert 'Meesterstukken van de Vakschool' en Het Edelambachtshuijs toont 'Schoonhovense Meesterstukken van toen'."

Vervolgens: "Zaterdag 23 september nodigen we bezoekers uit om op allerlei manieren goud en zilver te ontdekken. Met onder andere de boekpresentatie 'Schoonhoven Meesterstad 2017' bij Artis Causa (Haven 69). In het Zilvermuseum is er een Meesterstad Zilver Spreekuur, waar ingebrachte stukken getaxeerd worden. Hier zijn tevens rondleidingen langs Meesterstukken 2017, de eindwerkstukken van de studenten van Vakschool Schoonhoven. Verder de Meesterstad Zilverwandeling langs ateliers en winkels met hun 'Masterpiece 2017' en Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy geeft op de Dam presentaties van 'Duurzaam goud & zilver'. Ook bijzonder is de exclusieve presentatie 'Schoonhovense meesterstukken van toen 1600-1950' in het Edelambachtshuys (Haven 13)."

Zondag 24 september is de slotdag van het eerste Nazomer Zilverweekend met onder meer 'Masterpieces 2017', tentoonstelling Meesterstukken 2017, Silver Design in Time, instaprondleidingen en activiteiten in het Zilverlab en Zilverwerkplaatsen (Nederlands Zilvermuseum). Om 16.00 uur wordt het eerste Nazomer Zilverweekend afgesloten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden