• De speedboot wordt uit het water getakeld.
• De speedboot wordt uit het water getakeld. Foto: Politie Gouda

Verdachte met speedboot op de vlucht voor politie

112 1.433 keer gelezen

REGIO • De politie Gouda plaatste een filmpje op Twitter van een niet alledaagse achtervolging. Te zien is hoe een 46-jarige Gouwenaar er dinsdagochtend na een diefstal vandoor gaat in een snelle speedboot.

De man had bij de Gouderaksedijk een brandstoftank gestolen uit een aangemeerde boot. De eigenaar had de verdachte betrapt en zag hem wegvaren in de speedboot. Met zijn eigen speedboot zette de eigenaar gelijk de achtervolging in. Bij de Julianasluizen gooide de verdachte de gestolen brandstofbank overboord en voer rustig door over de Hollandsche IJssel in de richting van Gouderak.

Een politiemotorrijder zag de twee boten varen en werd aan boord genomen door de achtervolgende speedboot. Toen de verdachte zag dat er nu ook politie achter hem aan zat besloot hij het gaspedaal open te trekken. Met snelheden tussen de 50 en 60 kilometer per uur ging de achtervolging over het water verder. De verdachte was duidelijk niet van plan te stoppen. 

Brandstof op
De achtervolgende speedboot, met aan boord de politieagent, moest de achtervolging staken doordat de brandstof op raakte. Ze voeren op de reservetank aangezien de hoofd brandstoftank door de verdachte was gestolen. Meerdere politie-eenheden namen daarop de achtervolging over. Auto's reden langs en door de dorpjes Gouderak, Lageweg, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

In Krimpen aan den IJssel, ter hoogte van de Korenmolen, besloot de verdachte om een klein inhammetje in te varen en daar zijn boot aan te meren. Daar weigerde de verdachte nog steeds alle medewerking, zelfs nadat -ie werd gepepperd. De verdachte sprong weer op de boot en voer er weer met hoge snelheid vandoor in de richting van Ridderkerk.

Agenten van de Zeehaven politie Rotterdam wisten de speedboot uiteindelijk net voor de Algerabrug te dwingen te stoppen. Zij namen de boot mee naar de kade van de Dorpstraat in Capelle aan den IJssel waar de verdachte kon worden ingerekend. Zijn speedboot is in beslag genomen en uit het water getakeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden