• Daaf Stok stopt na 35 jaar met zijn zaak SBS Schoenservice.
• Daaf Stok stopt na 35 jaar met zijn zaak SBS Schoenservice. Foto: Winkeliersvereniging De Korf

Daaf Stok hangt schoenen aan de wilgen

Algemeen 397 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met pijn in het hart is Daaf Stok, eigenaar van SBS Schoenservice, bezig aan zijn laatste dagen in het winkelcentrum Arcade de Korf. De 66-jarige Dordtenaar houdt er 29 juli definitief mee op.

"Nadat ik een tijdje terug weloverwogen besloot om het huurcontract niet te verlengen, besefte ik dat er ook echt een eind aan zat te komen. Daar ben ik best emotioneel onder geweest. Zeker toen ik laatst mijn allerlaatste inkopen deed bij de leverancier", vertelt hij. "Het is best dubbel. Ik heb het ook de afgelopen week nog met veel plezier druk gehad, maar aan de andere kant kijk ik er ook wel naar uit om wat meer vrije tijd te hebben."

Daar schortte het de laatste jaren wel eens aan, geeft hij toe. Snipperdagen nam hij zelden, want de klanten moesten eerst geholpen worden. Een volgorde die Daaf een kleine 35 jaar met een glimlach aanhield. Van schoenreparaties tot het zetten van ritssluitingen en van het renoveren van spijkerschorten tot het in de aanbieding zetten van riemen en veters. Het gaf hem altijd een goed gevoel. En toch rolde hij 'per ongeluk' in het vak.

Per ongeluk
"Via een vriend op de voetbal kwam ik ooit bij Hazona BV van de familie Bolle terecht. Hakken, zolen en naamplaten", lacht hij. "In 1981 nam ik samen met mijn broer en neef drie vestigingen over, vernoemd naar onze achternamen, S.B.S. Ik zocht nog een vestiging en in De Korf was nog een plek vrij. Dat was voor mij als geboren en getogen Dordtenaar redelijk uit de richting, maar al snel had ik door dat ik hier wel op mijn plek zat. Ik heb nu een mooie leeftijd bereikt en ga de mensen uit de regio zeker missen."

Chocolade, bloemen en een verzameling aan andere cadeaus heeft Daaf daarom inmiddels al volop gekregen. "Ze zijn hier allemaal zo vriendelijk. Zonder hen had ik niet zo lang kunnen bestaan en daar ben ik ze dankbaar voor. Ze proberen me ook nog om te praten, maar dat gaat niet lukken. Straks is het eerst tijd voor vakantie. Er wachten drie weken Kroatië op me. De tijd die daarna vrijkomt ga ik besteden aan fiets- en wandeltochten. Ook daar heb ik zin in", besluit hij.

Leendert Kamsteeg

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden