• Artist impression van appartementencomplex Prinsessenpark.
• Artist impression van appartementencomplex Prinsessenpark.

Bouw Prinsessenpark in Krimpen versneld

Algemeen 1.324 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De belangstelling voor de appartementen van het nieuwbouwproject prinsessenpark is groot. Daarom heeft woningcorporatie QuaWonen besloten al in het voorjaar van 2018 met de bouw van de laatste twee blokken te beginnen.

Het gaat om nog eens 59 sociale huurappartementen en 17 studio's voor zorgorganisatie ASVZ. De eerste twee woonblokken zijn bijna klaar; bewoners krijgen in oktober de sleutel. Intussen is aannemer NBU begonnen met de bouw van vrije sector huur- en koopappartementen. De eerste 91 sociale huurappartementen op de locatie in het centrum van Krimpen aan den IJssel vonden gretig aftrek. Woningzoekenden die een goedkope eengezinswoning achterlaten, kregen voorrang.

Doel was de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Dat is gelukt, er zijn 63 eengezinswoningen vrij gekomen in Krimpen aan den IJssel. Voorzitter Truus Jorna van Huurdersbelang Krimpen is blij met dit resultaat. "We vinden het belangrijk dat QuaWonen appartementen bouwt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De mensen die naar een appartement verhuizen, laten vaak een woning achter waar weer gezinnen kunnen wonen. Prinsessenpark is bovendien een goede locatie, we krijgen nu al vragen van huurders wanneer de laatste blokken met sociale huurappartementen worden gebouwd. We zijn dan ook blij dat QuaWonen in één bouwstroom verder bouwt."

QuaWonen verwacht na de zomervakantie de verhuur van de nieuwe appartementen aan te kunnen kondigen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel moet iemand ingeschreven zijn bij Woonnet Rijnmond.

www.woonnetrijnmond.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden