• Kees Stoppelenburg bij de twee nieuwste aanwinsten.
• Kees Stoppelenburg bij de twee nieuwste aanwinsten.

Nieuwe rouwauto voor Stoppelenburg

Algemeen 1.246 keer gelezen

LEKKERKERK • Stoppelenburg Uitvaartverzorging heeft haar wagenpark gedeeltelijk gemoderniseerd met de aanschaf van een nieuwe zwarte rouwauto en twee zwarte volgauto's.

"De vorige zwarte rouwstoet verkeerde weliswaar nog in uitstekende staat, maar was gezien de leeftijd ook aan vervanging toe", vertelt Kees Stoppelenburg, directeur van Stoppelenburg Uitvaartverzorging. "Een paar jaar geleden zorgden we al voor vernieuwing in ons aanbod door met een grijze rouwstoet te komen. Nu werd het tijd om de zwarte lijn beet te pakken."

Kees Stoppelenburg was zelf van begin tot eind van het bouwproces van de rouwauto en de volgauto's betrokken. "Ze zijn volledig samengesteld op basis van onze specifieke wensen en ideeën", vertelt hij. "Het met 90 centimeter verlengde Mercedes-chassis hebben we in Duitsland gekocht. De rouwauto werd vervolgens opgebouwd bij het gespecialiseerde bedrijf Huiskamp in Winterswijk, de volgauto's zijn 102 centimeter verlengd bij Remetz Car in Lisse."

Kiststabilisering
Rouwauto en volgauto's beschikken over moderne, stille benzinemotoren met een lage Co2-uitstoot. De rouwauto is voorzien van onder meer een automatisch uitschuifbare vloer, automatische kiststabilisering, elektrische blinderingsgordijnen en kristalverlichting onder de bloemenrekken. Met zorg uitgekozen en stijlvolle details aan de buitenzijde: de 'koetslampjes' aan de buitenzijde (een verwijzing naar vroeger dagen), het gedeeltelijk lakdak met skai-middendeel en de extra chroomlijsten. "Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat", zegt Kees Stoppelenburg. "Als uitvaartondernemer én als autoliefhebber, want dat laatste ben ik zeker óók! We kunnen hier weer een aantal jaren mee vooruit."

Het complete rouwautopark van Stoppelenburg Uitvaartverzorging wordt onderhouden in de eigen garage in Lekkerkerk, een locatie waar overigens iedereen terecht kan voor reparatie, onderhoud en APK aan alle merken personenauto's. "We hebben in de persoon van John Vrijenhoek een autotechnicus in dienst die niet alleen uiterst vakbekwaam is, maar ook heel servicegericht en vriendelijk", weet Kees Stoppelenburg, "Iedereen met een auto is uitgenodigd om dat te komen ervaren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden