Afbeelding

TCK landskampioen

Sport 560 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSEL • Het hoogste herenteam van Tennis Club Krimpen (TCK) heeft bij TC Groeneveen in Santpoort verrassend het nationaal kampioenschap voor clubteams behaald.

In de finale versloegen de Krimpenaren door een beter setgemiddelde het team van Vianen. Een dag eerder werd TV De Boekhorst uit Noordwijkerhout in de halve finale met 3-2 verslagen.

TCK-captain Bart van den Berg was na afloop door het dolle heen. Hij sprak van een miraculeuze zege. "We stonden na de singles met 1-3 achter tegen Vianen en moesten beide dubbels met twee sets winnen om de titel in de wacht te slepen. Dat lukte wonderwel. Het werd 3-3 en onze betere score gaf de doorslag. Je kan dus wel nagaan dat het feest met onze supporters meteen losbarstte."

De Krimpense topklasser was in de reguliere competitie door bizarre winst op de ruziënde titelkandidaat Rhoon doorgedrongen tot de eindstrijd. Daarna werden TC Goirle, TV De Boekhorst en LTV Vianen aan de kant gezet. "Dit is niet na te vertellen. We hebben alle hindernissen genomen. Ongelooflijk."

Het topklasse-team van TCK bestond uit Bart van den Berg, Rob van den Berg, Wilco Geenen, Luuk van der Kroft, Yoeri Ertner en Sven van Touw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden