Afbeelding

QuaWonen: (meeste) huren stijgen met 5,3%

Nieuws 999 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De meeste huurders van QuaWonen zien de huur per 1 juli 2024 stijgen met 5,3%. Dat is een hoger percentage dan in voorgaande jaren. ‘Wij begrijpen dat dat voor onze huurders geen fijn bericht is. Daarom geven wij graag uitleg over welke hulpmiddelen er zijn’, aldus QuaWonen. 

De huurverhoging komt volgens de woningcorporatie door landelijke afspraken tussen de Woonbond, gemeenten en woningcorporaties: 

‘Daarin staat dat de huren mee stijgen met het gemiddelde inkomen in Nederland. De inkomens zijn in Nederland in 2024 veel gestegen, de huurverhoging is daarom hoger dan eerdere jaren. Met de huur moeten woningcorporaties sneller en meer bouwen en verduurzamen dan voorheen’. 

Huurverlaging aanvragen

Wie het minimuminkomen (tot maximaal 120%) verdient, kan huurverlaging aanvragen. 

QuaWonen hierover: ‘De meeste huurders die hier recht op hadden, kregen de huurverlaging al in 2023. Wie het niet heeft gehad, maar hier wel recht op denkt te hebben, kan het alsnog zelf aanvragen (t/m 30 december 2024)’.

Zie voor de voorwaarden en alle informatie over de huurverlaging: www.quawonen.com

Of huurtoeslag

Ook een mogelijkheid is om huurtoeslag aan te vragen: ‘Dit is een bijdrage van de overheid om de huur van de woning mee te betalen. Om hiervoor in aanmerking te komen mag men niet te veel verdienen en mag de huur niet te hoog zijn’. 

Zie ook: www.toeslagen.nl/proefberekening

Wie problemen ervaart om de huur te betalen kan contact opnemen met QuaWonen: ‘Wij zoeken dan samen naar een oplossing’.

Kijk voor meer informatie op www.quawonen.com

NB: in een vorig bericht werd juist gesproken over huurverlaging. QuaWonen had echter per ongeluk een gedateerd persbericht verstuurd. Dat hebben we verwijderd. Excuus voor de verwarring!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 21 uur geleden
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 21 uur geleden
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden