Afbeelding
Foto: John Wijntjes

Dertien Krimpenaren koninklijk onderscheiden

Nieuws 1.847 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ter gelegenheid van de viering van Koningsdag heeft burgemeester Jan Luteijn vrijdag aan 13 inwoners van Krimpen aan den IJssel een lintje uitgereikt. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Alle gedecoreerden hebben langdurige vrijwillige verdiensten bij Krimpense organisaties, verenigingen of kerken.

Piet Bogaards is sinds 1985 kerkelijk betrokken bij diverse initiatieven. Als ouderling, als lid van diverse commissies en als lid van de raad van Kerken. Naast de tientallen jaren inzet voor de Ark heeft hij zich ook ingezet voor de Remonstrantse gemeente. Piet Bogaards was tevens 20 jaar lid van de Michaelstudiekring, waarvan een geruime tijd als voorzitter.

Sid Dane is al meer dan 30 jaar betrokken bij de Lokale Omroep Krimpen. Hij maakte een wekelijk programma en hielp als technische man achter de schermen. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de ontwikkeling van de website en de kabelkrant. Sid Dane is ook jarenlang staflid van de kampweken van stichting Kampwerk Krimpen aan den IJssel. Buiten de kampweek zelf gaan er gedurende het jaar tientallen uren naar de voorbereiding van de talloze activiteiten, de inkopen voor de kookstaf en de boekhouding.

Erik de Vaal is al bijna 40 jaar verbonden met basketbalvereniging Krimpen. Daar staat hij bekend als enthousiaste coach met passie, kennis en plezier. Dat deelt hij graag met anderen. Hij traint diverse teams en is gedurende de jaren actief geweest als bestuurslid, secretaris, penningmeester, wedstrijdsecretaris en scheidsrechter bij thuiswedstrijden.

Johannes de Vin heeft een jarenlange staat van dienst als diaken en ouderling. In die functie gaf hij praktische ondersteuning aan ouderen en gezinnen. Daarnaast had De Vin veel aandacht voor het ouderen pastoraat van de Gereformeerde Gemeente Krimpen. Hij verrichte diverse werkzaamheden voor de stichting Cedrah, was lid van het bestuur en lid van de raad van toezicht van de Stichting Zorgcentra. Als lid van het bestuur van de scholenvereniging was hij betrokken bij de Admiraal de Ruyterschool, Jacobus Koelmanschool en de Johannes Calvijnschool. Naast bestuurslid was Johannes de Vin ook penningmeester en lid van de bouwcommissie. Hij was als secretaris verbonden aan de Stichting Vrienden van Heidelberg en Dordrecht.

Aad de Waard is oprichter, coördinator en voorzitter van Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Tevens vrijwilligerscoördinator en contactpersoon voor leveranciers, klanten en donateurs. De voedselbank is gestart in de Rank, verhuisd naar de Fonteinkerk en heeft uiteindelijk een eigen pand gekregen aan de Jan Steenstraat waar inwoners terecht kunnen. En waren er levensmiddelen nodig die niet werden aangeleverd vanuit Voedselbank Rotterdam. Dan verkreeg De Waard deze via andere leveranciers. Ruim 18 jaar lang zijn inwoners in een financieel moeilijke situatie voorzien van de noodzakelijke levensmiddelen dankzij de inzet van Aad de Waard.

Bram Meijers is al meer dan 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Verkeersregelaars Krimpen. Het grootste gedeelte van deze periode als coördinator. Hij houdt contact met opdrachtgevers, teamleden en gemeente. Hij heeft 25 jaar zitting in het bestuur van EHBO Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren spitst hij zich toe op alles rondom reanimatie. Hij organiseert sinds 2021 de jaarlijkse reanimatiedag in sporthal de Boog. Als sportbegeleider is hij verbonden aan de Harttrimgroep waar hij hartpatiënten helpt op verantwoorde wijze te sporten.

Peter Merts was actief betrokken in de ouderraad van basisschool het Octaaf en regelt allerlei praktische zaken rondom optredens van de Mainport Barbershop Singers. Vanuit een tijdelijk kerkgebouw hielp hij bij het realiseren van hoogwaardige architectonische nieuwbouw voor de katholieke gemeente. Hij is actief bestuurslid, bondsscheidsrechter en vrijwilliger voor Volleybalvereniging Krimpen - nu Volley Lek en IJssel. Voorzitter van biljartvereniging Soos Langeland, maar ook jarenlang begeleider van het Connexxion Roparun team. De betrokken sporters faciliteren is overigens niet het enige. Want als zijn minder mobiele buurman een afspraak in het ziekenhuis heeft, staat Peter Merts ook klaar om hem van vervoer te voorzien.

Evert Reemst staat dag en nacht klaar voor de kerkenraad, verenigingen en leden van de Oud Gereformeerde Gemeente Krimpen aan den IJssel. Zijn hulp rond de Erediensten en diensten rondom overlijden of trouwen vervult hij met een betrokken inzet. Een taak die hij heeft overgenomen van zijn vader en ondertussen zo’n 25 jaar vervult. Naast zijn werkzaamheden als koster ondersteunt hij de kerkhulpverlening, de jeugdclub, de vrouwenvereniging en de zangvereniging.

Toon van Mourik is hulpkoster en zaalbeheerder bij de Gereformeerde Gemeente Krimpen. Als kok verbonden aan Ichtus Reizen, een organisatie die reizen mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Zowel de deelnemers als de reisleiding kunnen al jaren vertrouwen op zijn zorgvuldige voorbereiding en beleven veel plezier aan zijn kookkunsten. Mede dankzij Toon van Mourik kunnen ze zorgeloos genieten van een onvergetelijke vakantie.

Carla Campen was ruim dertig jaar actief voor de Lokale Omroep Krimpen. Ze werkte het meest recente en relevante nieuws uit voor de kabelkrant. Als voorzitter heeft zij zeker 16 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Krimpen aan den IJssel. Ook heeft zij zich enkele jaren als burgerraadslid voor de VVD ingezet voor Krimpen en was zij lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Diana de Winter-Freesmeier zet zich al 25 jaar in als bestuurslid van de EHBO-vereniging. Zij vervult een onmisbare rol in de organisatie en diplomering van nieuwe leden. Ze is een betrouwbaar aanspreekpunt voor de leden. Dankzij haar inzet dragen de goed getrainde EHBO-ers bij aan een veilige gemeenschap en vele evenementen.

Dorien Klinkenberg-Steehouder zet zich al meer dan 40 jaar in voor de Harttrimgroep Krimpen. Met trainingen en activiteiten zorgt zij voor mensen met hartproblemen, mensen die recentelijk een hartoperatie hebben gehad of die een hersenbloeding hebben overleefd. Met aangepaste en persoonlijke trainingen levert zij een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van deelnemers. Ze helpt inwoners om in de maatschappij mee te blijven draaien en geeft mensen het zelfvertrouwen dat leven na hartproblemen mogelijk is.

Emilie van der Kraan-Tijssens bezit al 40 jaar een EHBO-diploma en is 10 jaar betrokken bij de Voedselbank. Ze verbetert de leefbaarheid van ouderen door haar kennis te delen bij de Protestants Christelijke Ouderen Bond. Dankzij haar advies en bijdragen aan het Seniorenplatform ontwikkelt zij sinds 9 jaar ook activiteiten voor ouderen. Als ambassadeur ondersteunt en begeleidt zij anderen in hun werk als mantelzorger. Met haar betrokkenheid bij het project Fijn Thuis helpt zij anderen om zo lang mogelijk gezond en gelukkig thuis te blijven wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden