VC Krimpen krijgt pak slaag; Thor-dames met 1-3 onderuit

Sport 145 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Na een succesvolle serie overwinningen stuitte het herenteam van City Bril Krimpen zaterdagavond op een onverzettelijk VC Utrecht. Er was voor de mannen van coach Wim Bruijn geen houden aan: 4-0 (25-18, 25-19, 25-19 en 25-18).

Deze onverwachte forse nederlaag zet VCK weer met beide benen op de grond. Als de Krimpenaren hun tweede plaats willen behouden zullen ze in de slotwedstrijden beter voor de dag moeten komen.

Bij Eetcafé 't Centrum/Thor dooft het licht langzaam. De middenmoter verloor in eigen huis met 1-3 van het lager genoteerde Volley Tilburg. De dames van trainer Cees de Waard wonnen na verlies van de eerste set met 22-25 de tweede set. Verder herstel zat er niet in. Met 19-25 en 13-25 (!) gingen de punten naar Tilburg.

De dames van DOS gingen met 2-3 ten onder tegen Kratos uit Delft. DOS kwam na een 1-2 achterstand goed terug, maar moest in de vijfde set alsnog het hoofd buigen met 8-15.

De heren van DOS bleven Majella de baas met 3-2. Het was de zoveelste vijfsetter voor de Schoonhovense volleyballers: 18-25, 25-22, 28-30, 25-17 en 15-11.

De dames van Voleco deden goede zaken door WHV in Asperen onder zich te houden. Het werd 1-3 voor de Ouderkerkse formatie: 22-25, 25-23, 16-25, 20-25.

De heren van Dosko verloren vrijdagavond in Alphen met 3-2 van Castellum. Dat was niet nodig geweest, want de volleyballers uit Stolwijk verspeelden een 0-2 voorsprong. Na 20-25 en 17-25 viel Dosko stil en kwamen de Alphenaren met 25-19 en 25-23 terug. De beslissende vijfde set eindigde in 17-15.