• Foto van een Karmac-bibliotheekvestiging (foto: Karmac)
• Foto van een Karmac-bibliotheekvestiging (foto: Karmac)

Officiële opening bibliotheek Lopik

Algemeen 80 keer gelezen

LOPIK • Op vrijdag 7 april is de heropening van dorpshuis De Schouw in Lopik-dorp. Binnen het thema 'Taal = Verhaal' vinden diverse feestelijke activiteiten plaats.

Speciaal voor deze gelegenheid staat van 11.00 uur tot 17.00 uur de Fiepbus op de parkeerplaats, met allerlei activiteiten voor de jeugd.

Van 15.00 uur tot 17.00 uur is wethouder Johan van Everdingen aanwezig om onder andere diverse prijzen uit te reiken. Rond 16.30 uur opent hij officieel de bibliotheek en het Taalpunt van Lopik. Bij het taalpunt kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht om Nederlands te leren en te oefenen.

De Fiepbus is een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus, gemaakt om de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp te vieren. Zij werd vooral bekend door haar tekeningen voor Jip en Janneke en haar samenwerking met Annie M.G. Schmidt. De Fiepbus rijdt door heel Nederland. Op de benedenverdieping van de bus kunnen de kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.

De feestelijke dag begint om 9.00 uur met 'Eitje ontbijtje'. Verder is er een voorleeswedstrijd voor en door scholen, kunnen bezoekers Russisch leren en prijzen winnen bij de gratis bingo. Er is een poppenkast, er wordt voorgelezen door de VoorleesExperts en er staat een springkussen opgesteld. Vanaf 19.30 uur kunnen taalliefhebbers de strijd aangaan in het Lopiks Dictee of voor zichzelf een gedicht laten maken door sneldichter Stefan Brakman en Menno Olde Riekerink. In de pauze van het Lopiks Dictee maakt de sneldichter een gezamenlijk gedicht met woorden van het publiek. En van 21.00 tot 00.00 is er feest en muziek met DJ Arjan van Midden.

Wie een leuke foto van deze feestelijke dag deelt via Instagram met #letterselfie-Lopik, kan een prijs winnen. De prijsuitreiking is 's avonds.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden