• In gesprek met jongeren. (foto: Robert van der Hek)
• In gesprek met jongeren. (foto: Robert van der Hek)

Koninklijk bezoek: jongeren positief over Krimpenerwaard

Algemeen 1.521 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De jongeren die dinsdag in gesprek gingen met het koninklijk paar zijn zeer tevreden over hun woon- en leefomgeving. "Het is hier lekker rustig én veilig", gaven ze Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima als boodschap mee.

De koning en koningin toonden zich zeer geïnteresseerd in de leefwereld van de jongeren. Hoe is het om als jongere te wonen in de Krimpenerwaard? Is er genoeg te beleven en willen jongeren hier blijven wonen?

Die laatste vraag werd met een volmondig 'ja' beantwoord door het 12-koppige gezelschap, al liet een enkeling doorschemeren later toch wel naar de stad te willen verhuizen. "Al is het alleen maar voor mijn studie. Misschien kom ik daarna dan wel weer in de Krimpenerwaard wonen."

"Je hoeft ook niet per sé in de Krimpenerwaard te werken om hier te blijven wonen", stelde een ander. "Mijn ouders werken allebei in Rotterdam, maar wonen liever hier dan in de stad."

Feesttent
Als minpuntjes werden de winkel- en uitgaansvoorzieningen genoemd, maar die zijn dan weer volop in de stad te vinden. "En wat uitgaan betreft is hier best één en ander te beleven. Vooral  in de zomer is het altijd gezellig met de feesttenten", liet een jongere optekenen.

De meeste jongeren hadden een duidelijk beeld van wat ze later wilden worden. Genoemd werden onder andere marinier en stewardess, maar een van de tafelgenoten liet optekenen graag de boerderij van zijn vader te willen overnemen. De vraag van Koning Willem-Alexander of hij daar wel toekomst in zag, beantwoordde hij met 'jazeker'.

Na zelf nog enkele vragen aan het koninklijk paar te hebben gesteld, zat het gesprek erop. Felice uit Stolwijk en Derek uit Lekkerkerk keken tevreden terug. "Ze luisterden echt naar wat we te vertellen hadden", oordeelde laatstgenoemde, die pal naast koningin Maxima zat.

"En wat heeft ze een mooie jurk aan", oordeelde Felice. "Ze zijn echt heel aardig."

Robert van der Hek

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• In gesprek met jongeren. (foto: Robert van der Hek)
• Kennismaken met de jongeren. (foto: Robert van der Hek)
• De Koning en Koningin gaan in De Zwaan (Berkenwoude) in gesprek met jongeren. (foto: Robert van der Hek)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden