Logo hetkontakt.nl/klaroen

Alblasserdamse jeugddammers genieten in Polen

  20 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De Alblasserdamse jeugddammers Dylan Jongeneel en Remco Korteland (allebei 16 jaar) hebben vorige week meegedaan aan een internationaal jeugdtoernooi in Polen.

Remco werd vierde in zijn categorie en viel net buiten het podium. Dylan deed min of meer voor spek en bonen  mee omdat hij net te oud was. Hij is zestien maar van het jaar 2000, waardoor hij buiten mededinging mee kon doen.

"Er waren veel sterke deelnemers en zware partijen", blikt Remco terug. Hij en Dylan genoten van de sterke tegenstanders uit andere landen. "Ik ben tevreden over mijn partijen, soms had ik wat beter gekund, maar over het algemeen klaag ik niet over mijn prestaties."

Het toernooi werd gehouden in Nidzica in Polen. Regionaal aanjager Henk Stoop uit Culemborg verzamelde een groep jongeren om zich heen om met hen de lange busreis aan te gaan. Elke dag speelden de deelnemers één of twee partijen.

Dylan behaalde 9 punten, Remco 10. Er konden maximaal 18 wedstrijdpunten verzameld worden tijdens het toernooi. "Als het kan gaan we volgend jaar weer, een prachtige ervaring!", besluit Dylan. Beide dammers zijn lid van Damvereniging Alblasserdam.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Stuur jouw foto
Tip de redactie
Meld een correctie
reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

Nieuws uit Alblasserdam

Henk Velthuis winnaar dertiende competitiewedstrijd
21/7
Fiets wethouder Alblasserdam weggenomen vanaf gemeentehuis
19/7
Twee jonge meisjes uit Alblasserdam na zoektocht weer gevonden
19/7
Jan Slager wint met 3020 gram gevangen vis
18/7
Echtpaar De Jong uit Alblasserdam zestig jaar getrouwd
17/7
Doorbrekers starten kerkdiensten in Alblasserdam
17/7
Yoshua van der Most wint Riens Gort Optiek bokaal in Alblasserdam
17/7
Alblasserdamse jeugddammers genieten in Polen
14/7
Twee auto's gestolen in één straat in Alblasserdam
14/7
Anton de Vries vangt ruim 8 kilo vis
14/7
Meer nieuws uit Alblasserdam >

Nieuwsoverzicht

<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5226475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/klaroen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5226490&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/klaroen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>