Afbeelding
Foto: Peter Stam
update

A15 na ernstig ongeval bij Alblasserdam afgesloten

Algemeen 1.235 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vier auto's zijn vrijdagmiddag op de A15 bij Alblasserdam, op de baan richting Gorinchem, op elkaar gebotst.

Eén voertuig, met daarin een 31-jarige vrouw uit Rotterdam, kwam door de botsing op zijn zijkant terecht. De politie, brandweer, twee ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp.

Nadat de brandweer de gekantelde auto gestabiliseerd had, haalden de hulpverleners de automobiliste uit haar voertuig. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn, kon de politie vrijdagmiddag nog niet vertellen.

Ziekenhuis
Een andere betrokkene, een 27-jarige automobiliste, had last van haar ribben en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De inzittenden van de overige voertuigen kwamen met de schrik vrij.

De A15 richting Gorinchem was sinds 14.45 uur volledig afgesloten. Dit had tot gevolg dat er vele kilometers file ontstond. Ook tijdens het politieonderzoek bleef de weg grotendeels afgesloten.

Doordat rond 16.30 uur ook de Brug over de Noord werd geopend voor te hoge boten, liep de vertraging voor het wegverkeer nog verder op.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden