• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering. Foto: Gemeente Papendrecht

Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren

Nieuws 819 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat portacabins kopen die als laagdrempelige inlooplocatie voor jongeren moeten gaan dienen, waardoor meer Papendrechtse jongeren door het jongerenwerk worden bereikt. De gemeenteraad van Papendrecht heeft er dinsdag 367.500 euro voor uitgetrokken.

De portacabins moeten komen op het parkeerterrein naast de loopbrug over de burgemeester Keijzerweg. Dit is ongeveer ter hoogte van waar jeugdcentrum Interval vroeger stond. De portacabins zullen worden geplaatst op redelijke afstand van de woningen aldaar, om overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Breed inzetten
De gemeente wil de voorziening graag breed inzetten, niet alleen voor de jeugd, maar ook voor andere (maatschappelijke) partners, zoals Woonkracht10, Sterk Papendrecht en de politie. Zij zullen van tijd tot tijd gebruikmaken van deze inlooplocatie, bijvoorbeeld voor afstemmingsoverleg.

De reden voor het inrichten van deze inlooplocatie is de wens om de leefbaarheid met betrekking tot jongeren in de wijk Kraaihoek te verbeteren. VVD en PvdA hebben hierover in het verleden een motie ingediend.

Jongerenwerk uitbreiden met 0,5 fte
Onderdeel van het voorstel is om het jongerenwerk met 0,5 fte uit te breiden. Dit is mede bedoeld om de minimaal twee avonden openstelling van de extra jongerenlocatie te begeleiden. De gemeente probeert om de inlooplocatie uiterlijk in het derde kwartaal van 2024 gereed te hebben.

Alle politieke partijen stemden in met het voorstel voor de portacabins. Alleen Onafhankelijk Papendrecht (OP) stemde verdeeld. Karel Spitsbaard van OP: “Ik stem voor, ondanks het grote bedrag, maar ik vind dat er iets moet komen voor jongeren.” Eén van de partijleden stemde tegen.

Wethouder Jaco van Erk was blij met de instemming vanuit de raad: “Zo gaan we nog meer jongeren bereiken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden