• Kinderdijk afgelopen zaterdag in actie tegen Achilles. Foto: Richard van Hoek
• Kinderdijk afgelopen zaterdag in actie tegen Achilles. Foto: Richard van Hoek Foto: Richard van Hoek

Winst in het zonnetje voor CKC Kinderdijk

Sportt 608 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag in een spannende wedstrijd gewonnen van Achilles uit Den Haag.

De weersomstandigheden waren ideaal: bijna geen wind en een lekker zonnetje. Ook waren er behoorlijk wat toeschouwers om de Kinderdijkers aan te moedigen. Er werd deze keer gestart met een andere opstelling aangezien Simone Hoek weer terug was na een wekenlange blessure aan haar scheenbeen. Tijdens haar afwezigheid werd ze goed vervangen door Lotte van de Lustgraaf. Omdat het tweede team van Kinderdijk gewonnen had van Achilles 2 werd er van het eerste team ook veel verwacht.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren er veel gemiste kansen van Kinderdijkse kant en was Achilles sterker en vooral ook feller. Dit was te zien aan de stand 3-5. Na 20 minuten keerde het tij tijdelijk voor CKC en was Achilles een stuk slordiger en miste daardoor ook veel kansen. Stand 7-5. Mede omdat Achilles in de laatste 3 minuten 2 strafworpen kreeg ging Kinderdijk met een achterstand de kleedkamers in. Ruststand 9-10.

Tweede helft
Na rust schoot Amanda Temmer binnen een minuut de gelijkmaker in de korf en gelijk erna schoot Marjolein Verkerk de volgende bal erin door middel van een vrije bal. 11-10, Met een minimale achterstand voor CKC en nog een kwartier te gaan kreeg Kinderdijk een strafworp die benut werd door Martijn Kreuk en weer een vrije bal die raak werd geschoten door Marjolein Verkerk. Direct erna miste Achilles een belangrijke strafworp. Stand 17-16.

Na diverse wissels te hebben toegepast en een spannend eind waarbij er voor beide ploegen nog veel kansen waren, was de uiteindelijke winnaar toch nog CKC Kinderdijk. Eindstand 22-20.

Na deze winst zijn er in de eerste klasse nog veel kansen voor CKC aangezien er 6 teams zijn met hetzelfde aantal punten. Alle punten die ze dus nog kunnen pakken zullen heel belangrijk zijn.

Scores deze wedstrijd:
Max Donkervoort 5x, Martijn Kreuk 4x, Koen Golverdingen 3x, Amanda Temmer, Marjolein Verkerk en Menno Bot 2x, Stephanie Smid, Laura Verveer, Jelle Lunenborg en Simone Hoek 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag tegen Rust Roest uit Eindhoven op sportpark Strijp. Aanvang is om 16:00 uur.