Meiden MO13 De Zwerver zevende van Nederland

Sportt 935 keer gelezen

KINDERDIJK • Het meidenteam van MO13 van De Zwerver is vorige week zevende geworden tijdens het NK Jeugdvoetbal meiden MO13 in Leeuwarden.

Na twee  kampioenschappen in de eerste klasse, 'één kampioenschap in de eerste helft en één in de tweede helft van het seizoen' wisten de meiden ook de halve finale van de bekercompetitie te bereiken  En niet te vergeten mochten ze ook een keer de blauwe kaart ontvangen, doordat ze ondanks hun fanatieke spel ook nog eens sportief speelden.

Er waren zestien teams die deelnamen. De teams zijn geselecteerd op basis van district kampioenschap. De teams werden omgeroepen en kwamen allen met een vlag het veld oplopen. Na uitleg van de spelregels werd het Wilhelmus staand gezongen.

De eerste wedstrijd was tegen Hertha. Na de aftrap mocht De Zwerver binnen een paar minuten al een hoekschop nemen, waardoor ze snel een eerste kans hadden. De Zwerver had de eerste helft duidelijk meer balbezit.  Na een mooie voorzet die mooi afgemaakt werd was het 0-1. Na de eerste helft kwam Hertha goed terug. De keepster van De Zwerver had twee goede reddingen. De eerste wedstrijd leek gewonnen, totdat Hertha in de laatste minuut toch nog wist te scoren. Na een sportieve wedstrijd werd het 1-1.

De meiden van De Zwerver gingen er in de tweede wedstrijd tegen Valtermond weer vol tegenaan. Ook de tegenpartij was zeer fanatiek. Ondanks een overwicht van de Zwerver werd er niet gescoord: 0-0.

De Zwerver moest de laatste wedstrijd tegen Sparta Nijkerk met 4-0 winnen om nog eerste te kunnen worden. Ondank geweldig veldspel en twaalf kansen werd het 2-0 voor De Zwerver. De Zwerver werd daardoor tweede in hun poule geworden en gingen voor de vijfde plek van Nederland. Na nog twee spannende wedstrijden gespeeld te hebben tegen De Meern (0-3 verlies) en Oudewater (0-0) werd de laatste wedstrijd uiteindelijk beslist door een penaltyreeks. Na zes penalty's won De Zwerver het duel.

Hierdoor werden de meiden van De Zwerver zevende van Nederland. Het team bestaat uit  Femke Steggink (keeper) en de veldspelers Zoë van Milt, Esperanza van Dijk, Nikki van Vliet, Zoë van Roon, Lotte Verheij, Faye Luscombe , Isa Pons, Touriya Ibrana, Gwyneth Schilt, Roos Breedveld, Kayleigh Rozenburg, Anouk Wasser en de trainers/leiders André Schilt, Dannie van Roon.