CKC Kinderdijk wint van de koploper

Sport 86 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag koploper Fiducia uit Vleuten gevloerd. Het werd na een spannende wedstrijd 19-20 voor de Alblasserdamse korfballers.

Met een lekker zonnetje maar een behoorlijke wind startte CKC Kinderdijk met dezelfde opstelling als de laatste paar wedstrijden. Er moest gewonnen worden, want daarmee kon Kinderdijk stijgen op de ranglijst van plek 3 naar 2. Een pittig vooruitzicht, aangezien de tegenstander niet voor niets bovenaan stond.

Na 7,5 minuut spelen kwam pas de eerste score op het bord. Dit was voor Kinderdijk met een strafworp van Jelle Lunenborg. Binnen een halve minuut gooide Fiducia ook de bal in de korf: 1-1.

Hierna kwam de score op gang en werd er over en weer veel raak gegooid.

Halverwege de eerste helft stond CKC Kinderdijk op een leuke voorsprong 4-7. Hierna werd Fiducia wakker en liepen ze in en zelfs uit. De ruststand was dan ook 10-9.

Tweede helft
De tweede helft was net zo spannend als de laatste paar minuten voor rust. Na een tijdje werd het spel even stilgelegd en kwam verzorger Arie het veld op om Jelle te behandelen. CKC Kinderdijk liep elke keer een puntje voor en vier keer werd er door Fiducia daarna binnen een halve minuut weer tegen gescoord.

Twintig minuten voor tijd, bij een stand van 14-12, werd er voor de eerste keer gewisseld. Laura Verveer kwam het veld in voor Lotte van de Lustgraaf. Vlak erna maakte Simone Hoek een punt met een mooie doorloopbal. Vier minuten na de eerste wissel kwam de tweede. Johan Vos erin voor Menno Bot.

Nadat Fiducia was uitgelopen naar een stand van 17-14 vocht Kinderdijk zich terug naar een gelijke stand. In een zinderend slot werd er 20 seconden voor tijd door middel van een prachtig afstandsschot van achter de korf gescoord door Simone Hoek. Eindstand 19-20. Hiermee werd er een belangrijke stap gezet in de goede richting naar in ieder geval de tweede plek.

Scores:
Simone Hoek 5x, Elisabeth van der Markt 4x, Jelle Lunenborg en Koen Golverdinge 3x, Martijn Kreuk en Marjolein Verkerk 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 mei. Er wordt dan gespeeld in Bodegraven tegen Vriendenschaar. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 13 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21