• De A1 van PKC dat vorige week landskampioen werd.
• De A1 van PKC dat vorige week landskampioen werd.

PKC/SWKGroep A1: 'Dit is het jaar om te oogsten'

Sportt 466 keer gelezen

PAPENDRECHT • Nu PKC/SWKGroep A1 het Nederlands Kampioenschap achter hun naam heeft gezet, azen de Papendrechtse korfballers op de volgende titel. Ze zijn vastberaden ook de veldcompetitie te winnen. "Dit is het jaar om te oogsten", zegt Papendrechter Tim Meijerman (19). "Bijna iedereen in ons team stroomt volgend jaar door naar de senioren. Je merkt daardoor echt dat iedereen zoiets heeft van 'dit jaar moet het gebeuren'. Je moet natuurlijk ook mazzel hebben, maar we willen nu gewoon de prijzen pakken. We gaan er vol voor."

Vorig jaar haalde het team de finale nét niet. "We gingen in de laatste twee competitierondes de fout in", blikt Tim terug. "Het team is dit jaar volledig hetzelfde, dus we wisten dat het zou moeten kunnen lukken. Vanaf het begin van dit seizoen is de Ziggo Dome het doel waar we naartoe hebben gewerkt."

Voorsprong
Dat was wel te zien, tijdens de finale op zaterdag 8 april. Bij aanvang nam Fortuna/Delta Logistiek A1 een voorsprong, maar PKC zette de wedstrijd al vrij snel naar eigen hand. In de vier minuten voor rust scoorden de Papendrechters maar liefst vier keer, waardoor ze met een overweldigende meerderheid van 16-8 de rust in gingen. "We wisten dat we het daarna niet meer weg mochten geven. De tweede helft ging iets minder, maar we hebben de wedstrijd goed uitgespeeld", zegt Tim nuchter.

Veel publiek
Voor de ogen van 12.000 toeschouwers, waaronder zo'n 300 vanuit Papendrecht meegereisde supporters, behaalde PKC de nationale titel. Het was voor bijna alle spelers in het team de eerste keer dat ze zóveel publiek hadden. "Ik merkte dat ik wel wat zenuwachtiger was dan normaal, al heb je eenmaal op het veld niet door dat er zoveel mensen zijn. Je sluit je af voor het publiek en probeert rustig te blijven en te doen waar je goed in bent. Als je scoort hoor je ze wel allemaal juichen. Toen we wonnen keek ik rond en zag ik de hele Ziggo Dome vol staan. Dat was een droom die uitkwam. Dat wilde ik al sinds mijn vijfde, toen ik voor het eerst bij een finale in de Ahoy was."

Op zijn kop
"Alles stond echt op zijn kop na de winst", zegt Tim. "We zijn in de Ziggo Dome het feestje begonnen in de kleedkamer en hebben daarna ons publiek opgezocht. Eenmaal terug in Papendrecht werden we onthaald door supporters, de hele kantine stond vol. Echt alle bekenden van PKC waren er. Iedereen was euforisch."

Inmiddels moet er gewoon weer hard getraind worden, want hoewel de Ziggo Dome binnen is, zijn de ambities van het team nog niet op. "We zijn op het veld nog ongeslagen, en dat willen we zo houden. We moeten nog een wedstrijd of zeven spelen. Als we ons niveau vasthouden, moeten we ook op het veld het kampioenschap kunnen behalen. Daar gaan we voor."

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden