Foto: ZHZ Actueel
Foto: ZHZ Actueel Foto: ZHZ Actueel

Bemanning binnenvaartschip redt drenkeling bij Papendrecht

112 449 keer gelezen

PAPENDRECHT • De bemanning van een binnenvaartschip en hulpdiensten hebben zaterdagochtend een drenkeling uit het water gehaald bij Papendrecht.

Even na 10.30 uur werd melding gemaakt van de drenkeling in de Beneden-Merwede ter hoogte van de Papendrechtse brug. De bemanning van een passerend binnenvaartschip zag het slachtoffer drijven en wist hem met een pikhaak boven water te houden.

Hulpverleners van de Dordtse Reddingsbrigade, die in de buurt oefenden, waren snel ter plaatse en haalden de drenkeling aan boord. Langs de Kerkbuurt aan de Papendrechtse kant van de rivier werd het slachtoffer door de brandweer overgenomen en de ambulance ingedragen.

Daar verleenden ambulancemedewerkers medische hulp aan de man. Hij is gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

Een politiehelikopter vloog tijdens de reddingsactie enkele rondjes boven de rivier. De medewerkers van de ambulancedienst wachtten niet de komst van de gealarmeerde traumahelikopter van Volkel af maar vervoerde het slachtoffer voor aankomst naar het ziekenhuis.

Een politievoorlichter geeft aan dat er vanuit wordt gegaan dat de drenkeling vanaf de Papendrechtse brug is gesprongen. Daarom worden verder geen mededelingen gedaan over het slachtoffer. Over zijn toestand is niets bekend.

Bron: ZHZ Actueel

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden