Afbeelding

Lekdijk tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland maandenlang afgesloten

Algemeen 860 keer gelezen

STREEFKERK • Vanaf maandag 3 april is de Lekdijk tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland afgesloten voor doorgaand verkeer, tot naar verwachting november 2017.

Bewoners langs dit dijkgedeelte en bedrijven blijven wel bereikbaar. Fietsers kunnen het werkterrein passeren via een tijdelijk fietspad. De hulpdiensten zijn op de hoogte gesteld. De busdienst rijdt in deze periode via Schoonenburglaan, Middenpolderweg en volgt vanaf de Randweg in Streefkerk weer de gebruikelijke route. Arriva plaatst een extra halteplaats langs de Randweg.

Werkzaamheden
Op het dijkgedeelte nabij de Watertoren wordt aan de buitenzijde een steenglooiing aangebracht, waardoor doorgaand verkeer niet meer mogelijk is. Hier is de afsluiting voorzien in april en mei.

Het deel tussen de Watertoren en 't Zwaantje in Nieuw Lekkerland is afgesloten van mei tot en met naar verwachting november vanwege het ophogen van de rijweg. Nabij 't Zwaantje zal aan de buitenzijde ook een steenglooiing worden aangebracht en aan de binnenzijde wordt de dijk ontgraven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden