Afbeelding

Veth Propulsion organiseert bijzondere schoolreis voor groep 8 Beatrixschool

Algemeen 213 keer gelezen

PAPENDRECHT • De leerlingen van groep 8a en 8b van de Koningin Beatrixschool uit Papendrecht hebben donderdag 16 maart een bezoek gebracht aan het Oorlogsmuseum in Overloon.

De dag werd geheel verzorgd door Veth Propulsion uit Papendrecht.

De dag begon al vroeg met de busreis richting Overloon. Eenmaal in het museum werden de leerlingen verdeeld in kleine groepen, waarna zij een uitgebreide rondleiding kregen door de nieuwe tentoonstelling 'Nederland in de Tweede Wereldoorlog'.

Een indrukwekkende rondleiding, waarbij de leerlingen vanuit verschillende invalshoeken konden zien én horen hoe de oorlog ingreep had op het leven van de (Joodse) bevolking. Keer op keer mochten zij zelf meedenken, vragen stellen en zien hoe mensen uit die periode omgingen met de dilemma's in hun leven destijds; van bezetting tot bevrijding, van vluchten tot overleven.

In de grote hal konden de leerlingen de vele militaire (vlieg)voertuigen uit die tijd bekijken en werd er aansluitend een bezoek gebracht aan de Oorlogsbegraafplaats in Overloon, waar ruim 280 gesneuvelde soldaten liggen begraven.

Organisator van deze schoolreis is Ellen Veth namens Veth Propulsion. Zij blikt terug op een geslaagde dag,

"Het was ons doel om plezier en gezelligheid van een reguliere schoolreis te combineren met een stukje educatie en bewustwording als het gaat om zo'n ingrijpende en belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis". En dat is gelukt. De kinderen hebben veel geleerd, maar vooral ook genoten van deze indrukwekkende dag.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden