Afbeelding

Expositie 'Verstild Papendrecht' in Museum Dorpsbehoud

Algemeen 144 keer gelezen

PAPENDRECHT • In het museum van de Stichting Dorpsbehoud Papendrecht aan de Veerdam 6 in Papendrecht is vanaf zaterdag 8 april de nieuwe tentoonstelling 'Verstild Papendrecht' te zien.

Het gaat hierbij om schilderijen en tekeningen, grotendeels uit eigen collectie, die een uniek beeld geven van het dijkdorp aan de Noord en de Beneden Merwede. Bekende en verdwenen gebouwen laten zien, waar het dijkdorp grote veranderingen heeft ondergaan en waar toch nog historische stukjes Papendrecht de tand des tijd hebben weten te doorstaan (onder andere met hulp van Dorpsbehoud).

De tentoonstelling is tevens een uitnodiging aan iedereen, die haar of zijn favoriete plekje in Papendrecht wil gaan tekenen en/of schilderen. Inspiratie is in de diverse ruimten van het museum beslist te vinden.

Jeugd
Uiteraard is de jeugd uitdrukkelijk uitgenodigd deze tentoonstelling te bezoeken. Aan de hand van een puzzeltocht door het museum kan iedereen nog wat meer gericht de diverse tekeningen en schilderijen te bekijken. Ze komen dan wat meer te weten over de onderwerpen, welke techniek werd gebruikt en welke veranderingen in Papendrecht de laatste decennia hebben plaats gevonden.

Voor de schooljeugd een mooi uitgangspunt om op school aan de slag te gaan hun favoriete stukje Papendrecht in een tekening of schilderij te vereeuwigen. Iedereen kan aan de hand van het elektrobord 'testen' of de schilderijen en tekeningen niet alleen gezien zijn, maar ook goed zijn bekeken.

Stichting Dorpsbehoud nodigt de jeugd uit om tekeningen en schilderijen in het museum tentoon te stellen. Voor de mooiste werkstukken is er een leuke verrassing.

Oud gebruik
Een oud gebruik in Papendrecht kan misschien ook nieuw leven ingeblazen worden. Het was jaren geleden een goed gebruik een pas getrouwd stel als speciaal cadeau een schilderij te geven. Het cadeau kwam dan van de broers en zussen.

De tentoonstelling is te zien van 8 april tot 21 oktober en is gratis toegankelijk op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor groepen buiten de openingsuren, alleen op afspraak, wordt een vergoeding gevraagd. Het museum is rolstoelvriendelijk en er is een traplift.

Voor meer informatie: www.dorpsbehoud-papendrecht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden