Afbeelding

Inspire2livechoir zingt op eerste dag Hans den Ouden Marathon

Algemeen 144 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Het landelijk bekende koor Inspire2livechoir uit Alblasserdam verricht donderdag 23 maart de opening van de tweejaarlijkse Hans den Ouden Marathon in Oud-Alblas.

De afgelopen jaren wist het muziekgezelschap bijna 700.000 euro op te halen voor de strijd tegen kanker. "Vorig jaar hebben we nog 105.000 euro geschonken aan Pink Ribbon voor de behandeling van borstkanker en in januari gaven we Kinderen Kankervrij, KiKa, 127.000 euro", vertelt dirigent Peter Overduin. "Dat is voor de leden, naast het feit dat het geweldig is om samen te zingen, een grote stimulans om zich voor het koor in te zetten."

Tonnen
Die strijd tegen kanker is ook al jaren hét doel waar de Hans den Ouden Marathon geld voor inzamelt. Dit evenement is eveneens een 'grootverdiener': er werden in het verleden al meerdere tonnen vanuit Oud-Alblas overgemaakt naar KWF Kankerbestrijding. "Er was vanuit de organisatie al eerder contact gelegd om ons uit te nodigen, maar dat ging toen niet door. Begin vorig jaar ging de telefoon weer en hebben we een datum gepland."

Hij vervolgt: "Wij bewonderen de manier waarop Hans den Ouden dit opgezet heeft, hoe er elke keer weer veel geld opgehaald wordt. Neem de loterij: elke editie weet hij weer een auto als hoofdprijs te regelen. Als koor zijn we heel blij dat we dit evenement mogen openen."

Bach
De bezoekers kunnen donderdag 23 maart rekenen op een muzikaal feest, met een gevarieerd repertoire. Van klassieke werken van Bach tot gospels, poppy nummers en stukken uit bekende musicals, het komt tijdens een uitvoering van Inspire2livechoir allemaal voorbij.

Peter Overduin: "Dat is de kracht van ons koor; we zijn niet in een bepaald hokje te duwen en spreken dus een breed publiek aan. Wij geven de aanwezigen een compleet verzorgde avond voor een entreeprijs van 10, 12,50 euro en zij steunen zo meteen de strijd tegen kanker."

Uniek
Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden dat Inspire2livechoir van start ging. Het koor telt nu ongeveer 180 zangers en zangeressen. "We treden door het hele land op en timmeren behoorlijk aan de weg. De agenda is meer dan goed gevuld. Onze insteek is dan ook bijna uniek; alleen in Barneveld is er ook een koor dat zingt om geld voor de kankerbestrijding in te zamelen."

Op 23, 24 en 25 maart vindt de Hans den Ouden Muziekmarathon weer plaats in een grote tent aan de Beemdweg in Oud-Alblas. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding. De entree op donderdagavond is gratis.

Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop: www.hansdenoudenmarathon.nl

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden