Afbeelding

Campagne 'Te gast op het Westeinde' in Oud-Alblas van start

Algemeen 183 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Op woensdagmiddag 9 november om 15.30 uur begint op het Westeinde in Oud-Alblas Een campagne om op een positieve wijze weggebruikers bewust te maken van het gewenste rijgedrag op het Westeinde tussen Alblasserdam en Oud-Alblas

De officiële handeling is ter hoogte van het recreatiecentrum De Vinkenwaard.

Inwoners aan het Westeinde hebben veel overlast gemeld over de verkeersdrukte en het rijgedrag op het Westeinde. De meldingen gaan over risicovol rijgedrag, het niet veilig kunnen wandelen of fietsen en je eigen erf niet kunnen verlaten door de drukte in spitsperioden.

Samen met aanwonenden en het waterschap Rivierenland wordt nu gewerkt aan een maatregelenpakket voor het stimuleren van de gewenste verkeerssituatie op het Westeinde. Bewoners zijn daar 12 oktober over bijgepraat door het waterschap en aanwonenden hebben hun inbreng kunnen geven.

Maatregelen
Voor een betere verkeerssituatie wordt ingezet op een verkeerscampagne, aanpassingen aan de weg en onderzoek naar een alternatieve verkeersroute voor het Westeinde. De aanwonenden hebben samen met het waterschap en de gemeente Molenwaard de maatregelen afgesproken. 

Start
Op woensdagmiddag 9 november wordt daarom om 15.30 uur door wethouder Kees Boender (burgerparticipatie en openbare ruimte) en Goos den Hartog (bestuurslid waterschap Rivierenland) ter hoogte van het recreatiecentrum de Vinkenwaard de campagne officieel geopend met de ondertekening van het manifest 'Te gast op het Westeinde'.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden