• Het voormalige Dienstencentrum aan het Doelenplein in Schoonhoven (linkerzijde van het gebouw, rechts zijn woningen).
• Het voormalige Dienstencentrum aan het Doelenplein in Schoonhoven (linkerzijde van het gebouw, rechts zijn woningen). Foto: Dirk Molenaar

Bibliotheek Schoonhoven krijgt nieuwe plek in historisch pand aan Doelenplein

Nieuws 443 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft dinsdagavond besloten dat de bibliotheek in Schoonhoven verhuist van de Spoorstraat naar het voormalige dienstencentrum aan het Doelenplein. Hierdoor ontstaat er ruimte voor woningbouw op de huidige locatie van de bibliotheek. 

Het voormalige dienstencentrum krijgt hiermee weer een maatschappelijke bestemming. Het gebouw, dat een rijksmonument is, had hiervoor een tijdelijke functie om leegstand te voorkomen. 

Wethouder Wisja Pannekoek: “Door de nieuwe bestemming blijft dit prachtige pand behouden en is het ook weer toegankelijk.”

Woningbouw Spoorzone
Er wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld tussen de Spoorsingel en Spoorstraat, verspreid over verschillende fasen. Hierin moet een divers aanbod ontstaan van woningen. De voorbereidende sloopwerkzaamheden zijn deze maand gestart.

Tijdelijke locatie De Bastille
Ook De Bastille, net als de bibliotheek gevestigd aan de Spoorstraat, heeft een nieuwe (tijdelijke) locatie gevonden.

Voor maximaal twee jaar verhuist de jongerensociëteit naar het voormalige stationsgebouw, iets verderop in de Spoorstraat. 

Ondertussen wordt een permanent onderkomen gezocht voor deze voorziening die in Schoonhoven (en omgeving) een belangrijke rol vervult voor jongeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden