Afbeelding

Oranje gekleurde Koningsloop in Krimpen aan den IJssel

Nieuws 2.788 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Nog voordat Koningsdag officieel is begonnen zit in Krimpen aan den IJssel het eerste onderdeel van het programma er alweer op. Ieder jaar organiseert loopvereniging AV-MTK op de avond voor Koningsdag een hardloopwedstrijd voor leden en andere belangstellenden. 

“Dat doen we al sinds mensenheugenis”, aldus één van de organisatoren en er is ieder jaar veel belangstelling van liefhebbers uit Krimpen en omliggende gemeenten om mee te lopen. 

Vrijdagavond startten ongeveer 150 veelal in het oranje uitgedoste deelnemers voor een tocht van vier of acht kilometer door de omgeving rond sporthal De Boog waar de start- en finishlijn was getrokken. Met behulp van tijdregistratie werd bepaald wie de snelste tijd had gelopen. 

Nieuw dit jaar was dat er naast de Koningsloop ook een Koningswalk werd gehouden. Een wandeling door het Weteringbos en het Loetbos van circa acht kilometer voor natuurliefhebbers die graag een rondje lopen. Ook zij vertrokken vanaf sporthal De Boog en mochten bij terugkeer een welverdiende medaille in ontvangst nemen. 

Na afloop was er gelegenheid om in het sportcafé nog een poosje na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Veel deelnemers en toeschouwers maakten daar gebruik van en zo werd de aanloop naar Koningsdag een feestelijk gebeuren voor alle aanwezigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden