Afbeelding
Foto: Aangeleverd
met schetsen

Zo komen flexwoningen ‘De Loopplank’ in Alblasserdam er uit te zien

Nieuws 1.292 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met schetsen kregen omwonenden van voormalige basisschool De Loopplank in Alblasserdam onlangs te zien hoe de 46 nieuwe flexwoningen op deze locatie er uit komen te zien.

Dat gebeurde tijdens een inloopbijeenkomst, opgezet door de gemeente Alblasserdam en woningcorporatie Woonkracht10 in het gebouw van De Loopplank. Zo’n 150 omwonenden en andere belangstellenden bezochten de bijeenkomst. 

Via presentatieborden kregen zij een  beeld hoe de flexwoningen eruit komen te zien. Medewerkers van de gemeente en Woonkracht10 gaven daarnaast informatie over onder andere de sloop van de school, de toekomstige bewoners en wanneer de bouw van start gaat.

Positief verrast 
De afgelopen maanden is, mede dankzij de bijdrage van de klankbordgroep, het plan uitgewerkt. Margreet de Deugd, wethouder gemeente Alblasserdam: “Veel bezoekers gaven aan positief verrast te zijn door de uitstraling van de flexwoningen. Tegelijk leven er ook zorgen, waar we in de komende tijd aan gaan werken.”

Eerste bewoners komen waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2025

De flexwoningen bieden woonmogelijkheden voor de gekozen doelgroepen: Alblasserdamse starters tot 28 jaar, spoedzoekers en statushouders. De woningen worden gelijk verdeeld over deze drie groepen. 

Het is de verwachting dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2025 hun intrek nemen in de woningen. De Deugd: “Iedere woning die we kunnen toevoegen aan de Alblasserdamse woningmarkt, is er één.”

Zorgen over leefbaarheid en veiligheid
In de diverse gesprekken met direct-omwonenden werd duidelijk dat er ook zorgen leven. Het gaat om zorgen over de leefbaarheid, veiligheid en saamhorigheid in de directe omgeving van de Pieter de Hoochplaats. 

Woonkracht10 heeft toegezegd dat bij de uitwerking van de beheerafspraken, gezamenlijk met bewoners, er extra aandacht zal zijn voor de leefbaarheid. 

Woonkracht10-bestuurder Erwin Zwijnenburg: “Veel mensen hebben hun zorgen uitgesproken en het is aan ons om daar zo goed als mogelijk rekening mee te houden.”

“Als de eerste bewoners over een jaar arriveren en we zorgen dan voor een goede start met duidelijke beheerafspraken die ook gehandhaafd worden, keert mogelijk het vertrouwen van omwonenden terug. Op dit moment begrijp ik dat men eerst wil zien en dan geloven.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden