• Jonge architecten Mariëtte en Marissa van de Water staan vol trots bij hun ontwerp.
• Jonge architecten Mariëtte en Marissa van de Water staan vol trots bij hun ontwerp. Foto: Cees Hoogteyling

Restaurant ‘Locals’ is voor jonge architecten uit Beesd een kers op de taart

Zakelijk 2.274 keer gelezen

GELDERMALSEN • Met het ontwerp van het restaurant ‘Locals’ in het “Dorp aan de Linge’ hebben de jonge architecten van MxM hun visitekaartje afgegeven. Deze week wordt niet alleen de vernieuwde jachthaven ‘Achter ‘t Veer’ door burgemeester Stoop officieel geopend, ook het nieuwe restaurant ‘Locals’ gaat deze week open. 

Voordat het restaurant open ging, waren de twee jonge architecten Marissa en Mariëtte van de Water uit Beesd op de locatie en genoten ze van het eindproduct.

Dorp aan de Linge

De plannen om het gebied tussen de Linge en het dorp te herinrichten, waren al in werking voor de herindeling van Geldermalsen met Neerijnen en Lingewaal. In het plan waren toen opgenomen het Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied. Om tot uitvoering van een dergelijk plan te komen is er veel water door de Linge gegaan. De bedoeling van de gemeente is steeds geweest om Geldermalsen weer een echt dorp aan de Linge te laten zijn. Geldermalsen lag een beetje met de rug naar de rivier. Met de renovatie van het gebied heeft het wel een nieuwe uitstraling gekregen. Het dorp is verbonden met de Linge en gesteld mag worden dat met de realisatie van dit plan West Betuwe zijn visitekaartje afgeeft. Geldermalsen is nu met recht het ‘Fruitdorp aan de Linge’.

Restaurant ‘Locals’

Met de komst van het restaurant is het plan compleet. De gemeente West Betuwe heeft alle horecaondernemers die hiervoor belangstelling hadden, dezelfde kans gegeven. Ze mochten een plan indienen. Horecaondernemer Christian van de Veerdonk, al zestien jaar eigenaar van Eten en Drinken bij het station, kwam als beste uit de bus. Christian: “Ik ben blij dat ons plan is goedgekeurd. Omdat de ouders van Marissa en Mariëtte bij ons kwamen eten, wist ik dat ze pas waren begonnen onder de naam MxM architectuur en design. We moesten ons plan wel snel indienen. Daarbij moest het nieuw te bouwen restaurant een eigentijdse uitstraling hebben, duurzaam zijn en zeker niet te vergeten, het moest passen in de omgeving. Overleg met de dames klikte en na de plannen te hebben ingestuurd zijn we als winnaar uit de bus gekomen. Nu gaan we warmdraaien, we beginnen onderaan de ladder. De reacties over de uitstraling zijn geweldig. We hebben er alle vertrouwen in.”

Nieuwste techniek

De tweelingzusjes, Marissa en Mariëtte (32) van de Water, opgegroeid in Beesd, doen alles samen. Samen naar school en samen gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Na het behalen van de benodigde diploma’s hebben ze bijna drie jaar gewerkt voor een architectenbureau in Willemstad op Curaçao. Marissa: “We zijn blij met deze opdracht en trots op het resultaat. Een wedstrijd winnen in eigen gemeente is super. Dit zouden meer gemeenten moeten doen. Dan komt er een mooie variatie in het bouwen van bijvoorbeeld scholen of dorpshuizen. De opdracht moest natuurlijk passen in de omgeving en werkbaar zijn met voldoende ruimte.” Mariëlle: “We hebben in onze opleiding de modernste manieren van ontwerpen geleerd. We hebben het plan zo realistisch mogelijk gemaakt. De wens was dat het een eigentijds en verfrissend pand moest worden en passend in het gebied. We hopen hierin geslaagd te zijn.”

Info: www.mxm-architecture.com 

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app