• In het voedselbos.
• In het voedselbos. Foto: Maartje Huijssen

Beestjes zoeken bij voedselbos Lingehout

Nieuws 721 keer gelezen

GELDERMALSEN • Bij Voedselbos Lingehout in Geldermalsen zijn alle kinderen welkom. Om beestjes te zoeken, oogst te proeven en met de handen in de aarde te wroeten.

Welzijn West Betuwe heeft budget beschikbaar gesteld voor basisscholen om Voedselbos Lingehout te bezoeken. Een voedselproducerend landschap met veel bomen en struiken, waar biologische landbouw en natuur hand in hand gaan.

Projectleider Gerdien Dijkstra: “Sinds het voorjaar van 2022 wordt het terrein van twaalf hectare aangelegd en ingeplant, en nu het grootste deel gereed is kunnen we meer bezoekers gaan ontvangen en hen laten meegenieten van deze prachtige plek. Gedurende het oogstseizoen kan men terecht voor een wekelijks oogstabonnement met groente en fruit. In 2023 waren er al ruim 1000 afnemers.”

Coördinator educatie Johan Troost heet het liefst elke dag een groep kinderen welkom: “Naast de verkoop van biologische groenten, fruit én prachtige veldboeketten, leent het voedselbos zich bij uitstek voor buitenactiviteiten die een link hebben met natuur, duurzaamheid, voeding en educatie. We willen met onze activiteiten volwassenen, maar vooral ook kinderen informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden die een voedselbos biedt. De eerste schoolklassen zijn al langs geweest om lekker aan de slag te gaan met bomen planten, zaadbommen maken, onkruid wieden en bodemdieren zoeken. Niet alleen heel leuk voor de kinderen, ook de docenten hadden het enorm naar hun zin.”

Basisscholen die interesse hebben in een paar uur natuureducatie op Voedselbos Lingehout kunnen terecht met een bijdrage van Welzijn West Betuwe. Ze kunnen daarvoor contact opnemen met Voedselbos Lingehout. Het voedselbos is door iedereen te bezoeken tijdens activiteiten zoals kruidencursussen en rondleidingen, of in de landwinkel die vanaf 11 mei elke zaterdag geopend is van 10:00 tot 16:00 uur. Meer informatie: www.voedselboslingehout.nl.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden