• Een vrijheidsrok.
• Een vrijheidsrok. Foto: Aangeleverd

Bevrijdingsfeest op 5 mei bij de Kerk in Heesselt

Nieuws 824 keer gelezen

HEESSELT • Het programma van het bevrijdingsfeest op 5 mei in Heesselt is rond.

Wethouder Jacoline Hartman opent om elf uur na een korte kerkdienst de dag. Er is een podcast te beluisteren, door kinderen gemaakt. Men kan met zelfbenoemd ‘torengek’ Pieter van der Schoot de middeleeuwse duiventoren beklimmen. Er is de audiotour over het sfeervolle kerkhof en er komen dichters langs. Rond het middaguur stopt een stoet met oldtimers uit de oorlog. Bestuurders en passagiers schuiven aan bij de buurttafel met bevrijdingsbroodjes, zelfgemaakte soep en Eritrese hapjes. 

De kerk hangt vol zelfgemaakte Vrijheidsrokken, naar een idee van verzetsstrijder Mammie Mies, Mies Boissevain-Van Gennep. Na de oorlog was er niks maar met restjes stof kon je kleurige rokken maken. Er zijn nieuwe rokken maar ook een uit 1948, gemaakt door de Plattelandsvrouwen van Ophemert en Zennewijnen. Samen met de schilderijen van Paul Parren hangt het kerkje behoorlijk vol. Zijn werk laat een wereld zien die ons dagelijks via media bereikt en die zowel fascinatie als afschuw oproept. 

‘s Ochtends geeft Bert van den Brink een concert op het authentieke Knipscheerorgel. Na de lunch treedt Mile Lukic aan met zijn opzwepende en melancholische Balkanliedjes. De dag wordt afgesloten door de lokale River Folk Sideshow met liedjes en verhalen. Ook is er theater van Dinie van Oorts T-jater.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden