• Gastpreker Mieke Degenaar geeft een interactieve workshop
• Gastpreker Mieke Degenaar geeft een interactieve workshop Foto: 123RF

Hoe blijf je overeind als mantelzorger? Tips tijdens thema-avond in Heukelum

Nieuws 686 keer gelezen

HEUKELUM • Hoe blijf je overeind als mantelzorger? Op deze vraag gaat Stichting Heukelum Aktief in tijdens een thema-avond in het Dorpshuis Krakeling in Heukelum, op dinsdag 23 april.

Gastpreker Mieke Degenaar geeft een interactieve workshop. Tevens is er medewerking van Buurthulp Heukelum, Tafeltje Dekje en Welzijn West Betuwe over de praktische kanten voor mantelzorgers.

Een bron van zorg

Mieke Degenaar geeft onder de titel ‘Een bron van zorg’ een interactieve workshop met intieme en ontroerende verhalen over haar ervaring als mantelzorger en die van andere mantelzorgers. De aanwezigen worden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan hoe je zorg in complexe en langdurige situaties volhoudt.

Mieke heeft 40 jaar ervaring in de zorg en is auteur van het boek: Een bron van zorg. Erkenning voor mantelzorgers en professionals

Verlichten van taken

‘Buurthulp Heukelum’ en ‘Tafeltje dekje’ geven aan hoe zij mantelzorgers kunnen helpen met het verlichten van hun taken. Welzijn West Betuwe draagt zorg voor mantelzorg ondersteuning. Ook organiseert zij meerdere activiteiten voor mantelzorgers, zoals bijvoorbeeld ‘de week van de mantelzorg’ of ‘het mantelzorgcompliment’.

Op deze avond kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan de sprekers. De avond vangt om 20:00 uur aan en zal om circa 22:15 uur eindigen. Deze avond is voor alle mantelzorgers in Heukelum en omgeving, maar ook voor inwoners die meer willen weten over mantelzorg, of al zorg bieden maar zich geen mantelzorger voelen.

Zie ook de website: www.heukelumaktief.nl.

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden