• Tjapko van Dalen, directeur-bestuurder woningcorporatie KleurrijkWonen en mevrouw Jacoline Hartman, wethouder Wonen gemeente West Betuwe.
• Tjapko van Dalen, directeur-bestuurder woningcorporatie KleurrijkWonen en mevrouw Jacoline Hartman, wethouder Wonen gemeente West Betuwe. Foto: Aangeleverd

Achttien sociale huurwoningen voor jong en oud in Heukelum

Nieuws 1.891 keer gelezen

HEUKELUM • Op het Leijenburgplein in Heukelum waar nu nog een leegstaande school en een gymzaal staan, komen achttien sociale huurwoningen.

Op 28 maart werd de verkoopovereenkomst ondertekend door de gemeente en de woningcorporatie Kleurrijk Wonen. De verwachting is dat de bouw in 2025 start.

De sociale huurwoningen bestaan uit zes levensloopbestendige woningen en twaalf boven- en benedenwoningen voor jong en oud. Aan de voorkant komen parkeerplaatsen en een groenstrook. 

Wethouder Jacoline Hartman is blij met de ontwikkeling: “Door de bouw verbetert de kwaliteit van het gebied en neemt het aantal sociale huurwoningen toe.” Om de bouw mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Binnenkort beslist de gemeenteraad van West Betuwe over het vaststellen daarvan. Daarna kan KleurrijkWonen de omgevingsvergunning aanvragen.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden