Businessman using laptop computer
Businessman using laptop computer Foto: 123rf.com

Ingezonden brief over woningbouw Heukelum

Nieuws 793 keer gelezen

HEUKELUM • Wij zijn Martine en Ben van Roon, wonen al jaren in Asperen, maar dromen van Heukelum. Een paar jaar geleden hebben wij de voormalige boerderij “De Til” kunnen kopen en willen we op de locatie van de oude schuur de nieuwe eigen woning van onze droom realiseren.

Ruim een jaar geleden tijdens een gemeentelijke bijeenkomst in dorpshuis De Krakeling, waar de Kansenkaart is gepresenteerd zijn wij door meerdere bewoners van Heukelum benaderd of wij eventueel bereid zijn woningen te realiseren op ons weiland van De Til.

Omdat de Gemeente West Betuwe zelf geen grond heeft om wat te ontwikkelen, heeft deze aan de burgers gevraagd om met initiatieven te komen om de woningbouw vlot te trekken.

Grote vraag naar woningen
Omdat de vraag naar betaalbare woningen ook in Heukelum groot is en van belang, hebben wij een impressie laten maken om te kijken of dit haalbaar is en ook aan de vraag voldoet.

In dit voorstel zijn we tot de volgende samenstelling van nieuw te bouwen huizen gekomen.

  • 10 starters woningen
  •  8 senioren woningen
  • 2 twee-onder-een-kap woningen
  • 3 vrijstaande woningen

Dit met als doel om voor ieder wat wils te realiseren en vanwege de vraag hierna ook dertig procent betaalbare sociale huurwoningen. Het is voor Heukelum van groot belang dat we de jeugd binnen het dorp kunnen houden, want deze behoefte is heel groot.

Iedereen kan meedenken
Wij willen jullie via deze weg laten weten wat onze plannen zijn en zetten de aankomende tijd dit ook op een groot bord in onze wei, zodat iedereen kan meedenken en mag reageren.

Voor eventuele vragen kunt u ons altijd bereiken via onze mail info@bouweninheukelum.nl 

Met vriendelijk groet,  Martine en Ben van Roon.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app