Afbeelding
Foto: Saskia Zeller

Open Dag van ROC Rivor in Geldermalsen en Tiel

Algemeen 400 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op donderdagavond 9 februari kunnen leerlingen weer kennismaken met het ruime aanbod mbo-opleidingen van ROC Rivor tijdens de Open Dag. 

In Geldermalsen en Tiel zijn belangstellenden van 18.00 uur tot 20.30 uur van harte welkom op de locaties. Neem een kijkje in de praktijklokalen, ontmoet studenten, docenten en opleidingsbedrijven en ervaar hoe het mbo is.

Gelukkig is er ook landelijk steeds meer aandacht voor het mbo-onderwijs. Want mbo’ers zijn hard nodig in onze samenleving. De vraag naar praktisch opgeleide medewerkers is heel groot. Met een mbo-diploma heeft men goud in handen. 

Zo beaamt ook Stan Vloet, bestuurder van ROC Rivor: “Mbo’ers zijn heel hard nodig, juist ook in de regio Rivierenland. Bedrijven in onze regio staan te springen om vakmensen. Vooral in de techniek, logistiek en zorg is de vraag groot naar gediplomeerde mbo’ers. Het volgen van een mbo-opleiding is aantrekkelijker dan ooit. Ik nodig dan ook iedereen uit, ook volwassen zij-instromers, om onze Open Dag te bezoeken en zelf te ervaren hoe mooi het mbo is.”

Bezoek de Open Dag

Het bezoeken van de Open Dag help om de juiste opleiding en school te kiezen. Op deze manier proeft men de sfeer op de locaties en heeft men volop de gelegenheid om vragen te stellen aan studenten en docenten. Aanwezigen ontdekken wat het mbo te bieden heeft en hoeveel (baan)kansen er zijn. Tijdens de avond is het ook mogelijk om direct aan te melden voor een opleiding.

Opleidingen

Geïnteresseerden kunnen op de Open Dag terecht voor meer informatie over mbo-opleidingen in de richtingen Bouwen en Wonen, Produceren, Installeren en Energie, Mobiliteit en Transport, Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Horeca, Hospitality en Recreatie en Mediavormgeving en ICT. Ook kunnen zij-instromers zich laten informeren over het aanbod binnen Leven Lang Ontwikkelen waarbij om- en bij-scholingstrajecten worden toegelicht. Tevens kunnen geïnteresseerden terecht voor diverse Inburgering en (taal)cursussen.

Aanmelden

Tijdens de Open Dag wordt er gewerkt met tijdsloten voor binnenkomst om de drukte te verspreiden en iedereen ook de gewenste aandacht te kunnen geven. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via de website, www.rocrivor.nl/opendag, en een tijdsvoorkeur opgeven. Ook is het mogelijk de Open Dag App te downloaden. Dat maakt het bezoek aan de Open Dag nog gemakkelijker. Meer informatie hierover lees staat op de website.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.
Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Schrijver Steven Verhorst uit Heukelum: 'Het borrelt in mijn hoofd altijd van de ideeën en die moeten eruit' Algemeen 23 mrt., 13:00
Afbeelding
Autismevriendelijke filmvoorstellingen bij LingeFilm op zondagochtenden Algemeen 23 mrt., 07:00