Afbeelding
Foto: Gertjan den Ouden

Afvalstoffenheffing stijgt vier procent

Algemeen 618 keer gelezen

REGIO • Het totale tarief inclusief aanbiedingen van restafval voor een gemiddeld huishouden komt in 2023 uit op een jaarbedrag van € 317. Dat is € 11 meer per jaar (4%). Het variabele tarief per 30 liter restafval blijft € 1. 

‘Financieel herstel’

“Avri werkt aan financieel herstel om met een financieel gezonde basis al haar taken te kunnen uitvoeren. De afgelopen jaren zorgden dalende grondstofvergoedingen, extra rijksbelastingen en prijsindexeringen voor een stijgende afvalstoffenheffing in heel Nederland. Ook de afvalstoffenheffing in Rivierenland ging omhoog. Avri wil deze trend doorbreken en werken aan meer stabiliteit, door de bedrijfsvoering te verstevigen, risico’s te beheersen en financiële weerstand voor de toekomst op te bouwen. 

Nog bezig met uitwerken

In 2022 heeft Avri de beweging ingezet om de bedrijfsvoering meer robuust te maken door de vaste formatie te vergroten. Door te investeren in ons personeelsbestand blijven we een aantrekkelijke werkgever. Avri is nog bezig met het uitwerken van een aantal posten, zoals de alternatieve inzet van de verenigingen die nu mee papier inzamelen en de herinrichting van de milieustraten. Omdat hierover nog geen beslissingen zijn genomen, kunnen deze nog niet in de begroting kunnen worden verwerkt. Het financieel effect van de circulaire verwerking van incontinentiemateriaal is daarin al wel opgenomen”, schrijft de afvalverwerker in een persbericht.

‘Goed scheiden’

Pieter Neven, voorzitter Algemeen Bestuur Avri: “Inwoners en bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan circulariteit door het goed scheiden van restafval en herbruikbare grondstoffen. Goed scheiden zorgt ook voor hogere, stabiele inkomsten, die bijdragen aan het beperken van de stijging van de afvalstoffenheffing.”

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden