• Dominee Mart Jan Luteijn bij Geformeerde Kerk De Morgenster in Vuren.
• Dominee Mart Jan Luteijn bij Geformeerde Kerk De Morgenster in Vuren. Foto: Cees Hoogteyling

Mart Jan Luteijn nieuwe predikant gereformeerde kerk in Vuren

Algemeen 4.396 keer gelezen

VUREN • Na twee jaar heeft de gereformeerde kerk in Vuren weer een nieuwe dominee: Mart Jan Luteijn. Op zondag 4 september zal de nieuwe predikant van De Morgenster door Ds. E. Groot Karsijn uit Herwijnen bevestigd worden.

Luteijn is de opvolger van predikant Molenaar, die ook in Heukelum voorganger was en die naar Amsterdam is vertrokken. 

Voor Mart Jan en zijn vrouw Karen, die aan de Anjerlaan wonen, waren het een paar drukke weken. Mart Jan is blij met de benoeming in Vuren.

Snel gegaan
Mart Jan: “Het is allemaal vrij snel gegaan. Nadat er een beroep op mij werd uitgebracht, zijn we hier op bezoek geweest. De ontmoetingen waren gezellig en het voelde vooral goed. Voor ons gevoel klikte het direct.”

Mart Jan kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. “Karen en ik hebben elkaar ontmoet tijdens onze studie in Amsterdam. Daar heb ik aan de Vrije Universiteit mijn studie theologie gedaan. Vuren is mijn eerste standplaats, zogezegd. Het voelt goed en we hebben er veel zin in. Aardige mensen, een mooie gemeente en centraal voor onze familie. Want Karen komt van oorsprong uit Veenendaal en ik uit Waddinxveen.”

Oude Testament
Mart Jan Luteijn werkt in Vuren voor 40% en daarnaast studeert hij aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. Hij verdiept zich in het Oude Testament.

Daarover zegt hij: “Ik kan die studie nu afmaken. Het is geweldig om de verhalen uit het Oude Testament te bestuderen. Dan is het mogelijk die weer nieuw leven in te blazen. Het zijn geweldige verhalen om te projecteren op deze tijd. Door deze combinatie is dit nu mogelijk. Vuren is niet zo’n grote gemeente, maar wel een gemeente waar een keuze is voor openheid en ruimte voor gastvrijheid.” 

“Tijdens mijn opleiding, toen ik hier ook weleens preekte, gaf het een goed gevoel. Mensen moeten graag naar de kerk komen. We mogen best met elkaar vrolijk en enthousiast zijn, maar we moeten de serieuze gesprekken niet uit de weg gaan en ze wel met elkaar kunnen voeren. Dan krijg je ook een verbinding met elkaar. Het is toch geweldig als je mensen met elkaar kunt verbinden? Dat is een mooie uitdaging. Daarom zeg ik: een fijne kerk gaat om inhoud en iedereen is welkom.”

Beroepingscommissie
De Gereformeerde Kerk in Vuren maakt deel uit van de PKN en vandaaruit komt de goedkeuring dat de kerk een nieuwe dominee mag beroepen. Er wordt dan een beroepingscommissie samengesteld. André Zonneberg was voorzitter van de beroepingscommissie in Vuren.

André: “Toen werd voorgesteld dominee Luteijn te benoemen, waren de commissie, kerkenraad en leden het allemaal eens met elkaar. Dat is toch geweldig! We zijn blij dat het beroep werd aangenomen.”

De bevestigingsdienst begint om 10.00 uur en is te volgen op www.gkvuren.nl of te beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl. Na de dienst is er gelegenheid om Mart Jan en Karen te feliciteren en met elkaar koffie te drinken.

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden