Afbeelding
Foto: Esther de Bruijn

‘Cultuurschuur’ in Heesselt presenteerde Moving Art

Algemeen 268 keer gelezen

HEESSELT • Zondag 6 maart zat de ‘Cultuurschuur’ in Heesselt helemaal vol, er was zelfs een reservelijst. Stichting Kerk Heesselt haalde de veelgeprezen voorstelling Moving Art naar het dorp waar de bedrijfsschuur met veel inzet werd omgetoverd tot een theaterachtige zaal. 

In Moving Art spelen de musici van Quartet Classique live klassieke stukken bij tot leven gebrachte schilderijen, tableaux vivants. Zo was het Melkmeisje van Vermeer, een echte Van Gogh en zelfs een Rembrandt gefilmd. 

In deze laatste kwam een Ave Maria zingende engel naar beneden uit de Hemel van Sint Joseph die Rembrandt zoveel eeuwen geleden schilderde. De gastvrouw, met een geelblauwe strik in het haar, had schemerlampen neergezet en op de tafeltjes stonden geelblauwe viooltjes. Het drama van Oekraine werd zo niet vergeten, en ook in de verbindende teksten tussen de muziekstukken kwam de oorlog terug. 

De musici speelden van vaag triest tot woest bruisend bij de filmpjes die elk hun eigen verhaal vertelden. Samen werd het meer dan de som der delen. Bezoekers spraken achteraf slechts in superlatieven: ‘Fantastisch’, ‘Uniek, nog nooit eerder zo gezien of gehoord’, ‘Verrassend’  en  een vrouw verzuchtte: ‘‘En het is ook nog eens superleuk in een schuur. Veel meer sfeer dan een schouwburg of concertzaal die altijd hetzelfde is.‘Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie