Afbeelding
Foto: Mimi van Rossem

Vernieuwd Posthuys in Leerdam: ‘Ik was op slag verliefd op het pand’

Zakelijk 4.325 keer gelezen

LEERDAM • Een avond lang heerlijk genieten van Aziatische en Westerse gerechten? Dit kan sinds begin februari in Hotel/Restaurant Posthuys dat aan de Meent 57 in Leerdam staat. 

En hiermee kwam een droom uit van eigenares Angel Chen en haar compagnon, tevens chef-kok, Jiang Shu Wei. De 31-jarige Angel, die oorspronkelijk uit Den Haag komt, is hiermee een van de jongste horecaondernemers van Leerdam. Hoe Angel in de horeca terecht is gekomen daar vertelt zij het volgende over: “Ik heb eigenlijk gestudeerd voor marketeer. Tijdens mijn studie heb ik ook als marketeer bij de BK, bekend van de kookpannen, gewerkt. Maar steeds dacht ik aan het werken in de horeca.” 

Nu is dit niet zo vreemd, want Angel groeide op in het restaurant van haar ouders die in Den Haag zeer succesvol het Chinese restaurant Mandarin Palace runnen. Dit is het eerste Chinese restaurant in Nederland dat de Algemeen Dagblad trofee won. Dat haar ouders met het bereiden van zeer authentiek Chinese gerechten deze trofee hebben gewonnen, daar is Angel trots op. 

Op slag verliefd 
Steeds vaker dacht ze: dit wil ik ook. “Samen met Jiang een restaurant beginnen waar wij de gasten kunnen laten proeven van gerechten uit verschillende Aziatische en Westerse landen. Heerlijke gerechten die met authentieke kruiden en op verschillende manieren worden bereid. Samen met Jiang ben ik dus op zoek gegaan naar een zaak om onze droom te verwezenlijken.”

“Toen de Horecamakelaar met de vraag kwam of wij het oude postkantoorpand in Leerdam wilde overnemen om hier een restaurant te beginnen, hoefden wij niet lang na te denken. Toen we vorig jaar augustus naar het pand kwamen kijken was ik op slag verliefd. Wat een mooi pand en zo mooi met het terras boven de Meent en de vele kleurrijke bloemen die aan de leuning van de naastgelegen brug hingen. Ik was helemaal verkocht, en heb toen gekozen voor dat waar mijn hart ligt. De horeca.”

Mooie uitdaging
“Ik vind het doodspannend, maar tegelijkertijd erg leuk en een mooie uitdaging. Maar voordat we het restaurant, met daarboven het hotelgedeelte, konden openen moest er veel gedaan worden in het pand. We hebben de zaak grondig onder handen genomen, maar daarbij niet de identiteit van het pand uit het oog verloren.”

En dat is te zien. Het restaurant heeft een ware metamorfose ondergaan, maar de authentieke uitstraling is behouden. Het interieur heeft een warme uitstraling en alle tafels staan ruim opgesteld, zodat de gasten in een rustige sfeer kunnen genieten van de gerechten. Ook de acht hotelkamers en junior suite zijn vernieuwd en hebben een hotelchique uitstraling. De junior suite is ook om te toveren tot bruidssuite. 

Arrangement
Verder is er een nieuw dinerarrangement bedacht, waarbij de gasten de hele avond onbeperkt kunnen genieten van de vele culinaire gerechten die zijzelf op een IPad kunnen uitkiezen. De gasten kunnen kiezen uit ongeveer 50 verschillende culinaire Aziatische hoogstaande gerechten die door Jiang Wei Shu zijn bedacht, en aan aantal toetjes. Dit tegen een vaste prijs van 37,50 euro op dinsdag, woensdag en donderdag. In het weekend kost het arrangement 42,50. In de prijs zijn de drankjes niet inbegrepen. Kinderen betalen afhankelijk van de leeftijd tussen de 9,50 en 24,50 euro. Vanaf het voorjaar is het ook mogelijk om te komen lunchen. Angel en Jiang zien het al helemaal voor zich. Gasten die op het terras, zittend tussen de bloemen, genieten van de zon en heerlijke lunchgerechten.

Posthuys is van dinsdag tot zondag van 17.00 tot 22.00 uur geopend. Adres: Meent 57 in Leerdam. Telefoon 0345-618393. Mail: info@posthuysleerdam.nl

Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie