• Het werd een spannende wedstrijd in Papendrecht.
• Het werd een spannende wedstrijd in Papendrecht. Foto: KdePater Fotografie

Geen punten voor waterpolodames De Linge/PCG

Sport 304 keer gelezen

PAPENDRECHT • Afgelopen zaterdag reisde het eerste dameswaterpoloteam van De Linge/PCG naar Papendrecht af. Er werd gespeeld tegen ZPC Wiekslag Dames 1, een treffen in de bondscompetitie tussen de nummer vijf en zes van de ranglijst.

De dames van De Linge/PCG wisten dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Ze begonnen dan ook scherp aan de eerste periode. In een periode met geen uitsluitingen voor beide teams wist de tegenstander maar één keer het net te vinden. De dames uit Gorinchem/Leerdam bereikten het net geen één keer. Doelvrouw Lisa Schep wist op het einde van de eerste periode nog te voorkomen dat er gescoord werd en de periode eindigde in een 1-0 tussenstand in het voordeel van het thuisteam.

In de tweede periode gebeurde er wat meer in het water. Door een uitsluiting en een 5-meter wist het thuisteam de score tot 3-0 te brengen. In de laatste twintig seconden van de tweede periode scoorde Kimberly de Pater met een goede midvooractie de 3-1. De dames moedigden elkaar in de rust nog even aan. De wedstrijd was namelijk nog niet verloren.

Ze begonnen de derde periode verdedigend dan ook goed. Uit twee man-meer-situaties en een 5-meter konden de dames van de Wiekslag niet scoren. Doordat de dames van De Linge/PCG aanvallend het doel niet wisten te vinden, scoorde de Wiekslag op het einde van de derde periode twee doelpunten snel achter elkaar.

De vierde periode begon met een stand van 5-1 op het scorebord. In deze periode, waarin de uitspelende dames nog vier doelpunten tegen kregen, wist Lisanne Plenter nog wel het doel te vinden.

Ondanks de eindstand van 9-2 kunnen de dames uit Gorinchem en Leerdam toch positief terugkijken op de wedstrijd, door het goede teamspel en de wilskracht die de hele wedstrijd door aanwezig was. De dames van De Linge/PCG hebben nu drie weken rust om te werken aan de verbeterpunten. De volgende wedstrijd zullen zij spelen tegen VZV Njord op 1 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie