• De volleyballers van WHV in een eerdere wedstrijd.
• De volleyballers van WHV in een eerdere wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Volleyballers WHV lijden nipte nederlaag tegen koploper

Sport 281 keer gelezen

ASPEREN • WHV was afgelopen vrijdagavond te gast in Sliedrecht. Tegen de koploper kwamen de Asperense volleyballers uiteindelijk nog wel op een een 1-2 voorsprong. Toch waren het uiteindelijk de mannen van Sliedrecht die aan het langste eind trokken en een 3-2 overwinning wisten binnen te slepen.

De Asperense mannen hadden de eerste set even nodig om op stoom komen. De tweede en derde set lieten een ander beeld zien. WHV wist meer en meer druk op de thuisploeg te zetten. De basis hiervan werd gelegd met een goede service. De spelverdeler van Sliedrecht had steeds meer moeite om zijn aanvallers goed in stelling te brengen zodat de Asperense volleyballers meer en meer ballen konden verdedigen. WHV hield dat de tweede en derde set goed vol wat tot een 1-2 voorsprong leidde. 

Onzorgvuldigheden
Daarna kon de Asperense ploeg het niet langer volhouden. Langzaam slopen er wat meer onzorgvuldigheden in het spel. De combinatie van wat meer servicefouten en een minder zuivere passing maakten dat WHV de controle langzaam verloor. Sliedrecht kon daardoor weer het eigen spel spelen en hun beste aanvallers in stelling brengen. De thuisploeg won dan ook de vierde set en trok daarmee de stand gelijk zodat de vijfde set beslissing moest brengen. WHV startte deze vijfde set nog prima. Tot de wissel van kant op 6 - 8 leken de Asperense volleyballers de bovenliggende partij. Daarna was de koek echter op. WHV kwam nauwelijks meer tot scoren en moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg uiteindelijk met 15-10 de set en daarmee de overwinning wist binnen te halen.

Thuiswedstrijd
Aankomende vrijdagavond hoopt WHV haar eerste thuiswedstrijd te spelen. Dan komen de mannen van Volley Lek en IJssel op bezoek. Een team vol ervaring waar WHV het altijd lastig mee heeft maar waar ook al mooie gevechten mee zijn uitgevochten in het verleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Speelotheek Vianen ontvangt 1.000 euro van Stichting Spaarbank Vianen en schaft sensorisch speelgoed aan Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Martine Visser (CDA) gaat de gemeenteraad verlaten: 'Wat ik doe, wil ik goed doen' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
BBB bezoekt Vijfheerenlanden en omwonenden windpark Autena: 'We worden er knettergek van' Algemeen 17 uur geleden