Afbeelding
Foto: Herbert Huizer

Arno Wallaard Memorial (AWM) opgenomen in Netwerk Immaterieel Erfgoed

Sport 349 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De Arno Wallaard Memorial Polderkoers is sinds kort opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland. 

Hiermee is de Alblasserwaardse wielerkoers samen met de Acht van Chaam (oudste wielercriterium) de enige wielerwedstrijd in Nederland, die als cultureel erfgoed wordt beschouwd door het kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Het initiatief hiertoe is genomen door de organisatie van de koers. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland heeft bevestigd dat Arno Wallaard Memorial aan de criteria voor immaterieel erfgoed voldoet zoals gesteld in het UNESCO Verdrag inzake de bescherming van immaterieel cultureel erfgoed, en heeft de aanmelding zichtbaar gemaakt op: www.immaterieelerfgoed.nl.

Polderkoers
De Arno Wallaard Memorial heeft altijd gestreefd naar een eigen profilering van hun koers als ‘Polderkoers’. Het is de enige UCI-wedstrijd, die zich afspeelt in de polders van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Dwars door de provinciegrenzen heen houdt de Memorial het plattelandsgebied aan tussen de dijken van de Merwede, Lek en Waal. ‘Het is een Polderkoers omdat het strijdtoneel de prachtige polders zijn in het Groen Hart, maar ook omdat de organisatie jaren achtereen kan vertrouwen op vrijwilligers en bijdragers uit de polder, nuchtere mensen met een goedgeefs hart’, stellen de organisatoren. ‘Wij willen de titel van Immaterieel Erfgoed koesteren en volgend jaar op 15 april opnieuw een prachtige Polderkoers organiseren.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Wijkraad Leerdam Centrum: 'Binnenstad Leerdam moet groener' Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Meesterglasblazer Marco Lopulalan brengt Oranjevaasje 'Beatrix 85' uit Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verkiezing Powervrouw Vijfheerenlanden; nominaties kunnen worden ingestuurd Algemeen 19 uur geleden