• Wethouder van Montfoort (rechts) draaide de gaskraan definitief dicht.
• Wethouder van Montfoort (rechts) draaide de gaskraan definitief dicht. Foto: Aangeleverd

Helsdingen Sport en Cultuur volledig van het gas af: ‘Trots op dit project’

Nieuws 548 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Joop van Montfoort heeft vorige week woensdag de gaskraan van Helsdingen Sport & Cultuur definitief dichtgedraaid. Hiermee is Helsdingen nu volledig ‘gasloos’. 

“Wij zijn trots op dit mooie project dat een grote stap is in het nog meer verduurzamen van deze prachtige multifunctionele locatie en onze gemeente.”, zegt Joop van Montfoort.

Eind 2022 nam de gemeenteraad het besluit om budget beschikbaar te stellen voor het verder verduurzamen van Helsdingen Sport en Cultuur. “Dit project sluit aan bij de wens van de gemeente om 70 procent van de gemeentelijke accommodaties CO2-neutraal te maken.”, vervolgt Van Montfoort.

Verduurzamen Helsdingen
Na uitgebreide voorbereidingen zijn de werkzaamheden om Helsdingen gasloos te maken begin oktober 2023 van start gegaan. Het sportcentrum is voorzien van vier lucht/water warmtepompen, die op duurzame wijze warmte uit de omgevingslucht onttrekken. In combinatie met andere installatietechnische aanpassingen, heeft het gebouw geen gasaansluiting meer nodig. Naast dit duurzame resultaat, leidt het ook tot reductie van de energiekosten.

De realisatie van het gasloos installatieconcept is mogelijk gemaakt door Gebouwverduurzamer INNAX, in samenwerking met bouwbedrijf Vaessen en installateur Kersten Techniek.

Werkzaamheden voorspoedig verlopen
Buiten wat kleine onvoorziene omstandigheden zijn de werkzaamheden voorspoedig en grotendeels volgens planning verlopen, laat de gemeente weten. De verwachte overlast voor de omwonenden door de werkzaamheden hebben geen grote problemen gegeven en ook de bezoekers hebben geen tot weinig hinder ondervonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden