• Florine met haar zelfgemaakte tassen voor Koningsdag.
• Florine met haar zelfgemaakte tassen voor Koningsdag. Foto: Madelief Helmhout

De zeildroom van Florine (14) uit Vianen komt uit: ze is geselecteerd voor School at Sea

Nieuws 3.018 keer gelezen

VIANEN • Zes maanden reizen over de Atlantische Oceaan. De droom van Florine Stein (14) uit Vianen komt uit: ze is geselecteerd voor School at Sea. “Super veel zin in.”

Manifesteren en aan de slag

Het was dé droom van Florine, meedoen aan het ontwikkelingstraject waarmee vierdejaars leerlingen de wereld rondzeilen terwijl ze hun schoolwerk aan boord doen. Dat vertelde ze in september 2023 aan Het Kontakt.

Manifesteren, de moed erin houden en vooral heel veel geld inzamelen, het hoorde er allemaal bij. Het bedrag voor de reis, 28 duizend euro, moeten de leerlingen namelijk zelfstandig ophalen via sponsoren en inzamelingsacties.

Persoonlijke ontwikkeling

Er stond een enorm traject op haar te wachten waarin persoonlijke ontwikkeling centraal stond. Niet alleen fondsenwerving, ook trainingsdagen, kennismakingsweekenden en een traject met een persoonlijke coach.

Florine toonde verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Het resultaat: ze is al bij de eerste selectieronde geselecteerd om mee te gaan met School at Sea.

Niet te geloven

Ongeveer 75 anderen schreven zich in. 35 daarvan mogen daadwerkelijk mee. “Toen ik te horen kreeg dat ik was geselecteerd, tijdens de les scheikunde, voelde ik zo’n euforie. Ik kon het eigenlijk niet geloven maar was zo ontzettend blij”, vertelt ze.

“Vorige week heb ik mijn contract getekend, ook een heel leuk moment. Het was echt spannend of ik wel gekozen zou worden, er waren althans veel meer aanmeldingen dan plekken aan boord. Maar ook tijdens het traject vielen sommigen af, voor hen bleek School at Sea toch niet de juiste match.”

In oktober vertrekt de Thalassa, het zeilschip van School at Sea, mét Florine aan boord. Althans, als alles goed gaat.

Allerlei acties

Florine heeft er super veel zin in en ze heeft al veel inzet getoond, maar ze is er nog niet. Ze moet haar schoolcijfers tot vertrek op peil houden en werkt hard door om al het geld in te zamelen.

Voor Koningsdag heeft ze weer een leuke inzamelingsactie bedacht. Dan is ze te vinden aan het begin van de Voorstraat in Vianen, met haar zelfgemaakte, bedrukte katoenen tassen. “Helemaal in het ‘zee’ thema”, vertelt Florine. “Ik verkoop dan ook suikerspinnen. En de komende weken komen er nog veel meer acties aan.”

Alle updates deelt Florine op Instagram, via @Flo_at_sea.

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Voormalig burgermeester Pelikaan van Vianen.
Historische Vereniging 'Het Land van Brederode' bestaat 75 jaar: jubileumviering op komst Nieuws 22 mei, 17:30
• Spelochtend LKV Het Bosch.
Spelochtend voor kinderen uit groep 1, 2 en 3 bij LKV Het Bosch in Lexmond Sport 22 mei, 15:00
• Lux Mundi in Lexmond.
IDAHOBIT-wake: wat is het en waarom is het nodig? 'Mensen uit de queercommunity verdienen een veilige plek' Nieuws 22 mei, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden