• Ed de Groot, directeur-bestuurder Lekstede Wonen, met Jacob van den Essenburg, directeur Wits Utrecht bv.
• Ed de Groot, directeur-bestuurder Lekstede Wonen, met Jacob van den Essenburg, directeur Wits Utrecht bv. Foto: Aangeleverd

Comfort- en verbetermaatregelen 164 woningen Mariënhof in Vianen

Nieuws 2.008 keer gelezen

VIANEN • Na een intensieve voorbereidingsperiode wordt in november dit jaar gestart met het doorvoeren van comfort- en verbetermaatregelen aan 164 woningen in de wijk Monnikenhof in Vianen. Aannemer Wits Utrecht B.V. gaat hier mee aan de slag en zal naar verwachting in november 2024 klaar zijn.

In april en mei dit jaar zijn in verschillende informatiebijeenkomsten de bewoners ingelicht over de maatregelen. Daarbij hebben bewoners een uitgebreide informatiebrochure ontvangen waarin alle werkzaamheden staan omschreven. Eerder was er al een modelwoning ingericht, waar bewoners met eigen ogen de resultaten konden zien.

In de afgelopen maanden zijn alle woningen in het complex bezocht en zijn de plannen met de huurders besproken. Inmiddels heeft Lekstede Wonen met Wits Utrecht bv een overeenkomst gesloten voor de uitvoering en realisatie van het werk.

De aanpak bestaat onder meer uit het schilderen van de woningen, verwijderen van houtrot, het verbeteren van het binnenklimaat, het aanbrengen van ventilatie en goed isolerend glas, het vervangen van kozijnen, verbeteren van de tochtdichting en diverse isolerende maatregelen.

De start van de werkzaamheden is gepland in november van dit jaar. Het project heeft een doorlooptijd van circa een jaar. Eerder zijn bij veel woningen in de wijk de keuken, doucheruimten en toiletten vernieuwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden