• De Ambachterij maakt het lekkerste banketbakkersijs van Utrecht.
• De Ambachterij maakt het lekkerste banketbakkersijs van Utrecht. Foto: Aangeleverd

De Ambachterij in Schoonrewoerd maakt het lekkerste banketbakkersijs van Utrecht: ‘We zijn trots’

Nieuws 4.894 keer gelezen

ZAANDAM/SCHOONREWOERD • De Ambachterij in Schoonrewoerd maakt het lekkerste banketbakkersijs van de provincie Utrecht. Dat werd vandaag bekend, nadat de Ambachterij als beste uit de bus kwam bij de landelijke banketbakkersijs-keuring van het Patisserie College. 

Het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, riep alle leden op hun vers gedraaide cassis sorbetijs en een ijscreatie in te leveren voor de jaarlijkse wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel.

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de zeskoppige jury goed te spreken. Juryvoorzitter Dimitri Bakker meldt: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er enkel gebruik wordt gemaakt van vers fruit. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar de Ambachterij is de terechte winnaar van de provincie Utrecht. Zelden zulk goed ijs geproefd.” De Ambachterij scoorde op het gebied van smaak een dikke 8.

De winnaar
Juryvoorzitter Bakker: “Het room- en sorbetijs van De Ambachterij is van topkwaliteit. Bij het cassis sorbetijs proef je echt vers fruit en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. En echt heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. De ijscreatie was absoluut indrukwekkend! Echt vakmanschap!”

Eigenaar Henrik Wullems is ontzettend blij met deze prijs: “Wij steken ontzettend veel tijd in het maken van ambachtelijk ijs zonder andere toevoegingen dan suiker, water, room en vers fruit. Echt ongelofelijk mooi, we zijn trots!”

Het Patisserie College
Binnen het Patisserie College staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app