Afbeelding
Foto:

Ontbijtsessie voor (zorg)professionals over toekomstbestendige mantelzorg in Vijfheerenlanden

Nieuws 468 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • In de rol van zorgprofessional is het belangrijk om regelmatig contact te onderhouden met mantelzorgers. Maar hoe kunnen zij nog beter ondersteund worden? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven tijdens de ontbijtsessie ‘Toekomstbestendige mantelzorg in Vijfheerenlanden’. Deze sessie vindt plaats op donderdag 22 juni 2023, van 08.30 tot 10.30 uur, bij het Glaspark in Leerdam.

De gemeente Vijfheerenlanden en het Mantelzorgpunt organiseren deze ontbijtsessie en hebben al meer dan 50 inschrijvingen ontvangen. Er zijn echter nog maar enkele plekken beschikbaar, dus geïnteresseerden worden aangemoedigd om zich snel in te schrijven.

Onderwerpen
Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende onderwerpen aan bod komen die zorgprofessionals kunnen helpen bij het ondersteunen van mantelzorgers. Zo leert men waar mantelzorgers in de gemeente Vijfheerenlanden naar kunnen worden doorverwezen en welke regelingen en voorzieningen er zijn. Daarnaast worden de resultaten van het project ‘verbeter de toegang tot mantelzorgregelingen’ gepresenteerd en zullen obstakels die professionals ervaren bij verschillende aanvragen, regelingen of voorzieningen besproken worden.

Naast de informatieve sessies biedt de ontbijtsessie ook een gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met samenwerkingspartners en om te delen wat je als zorgprofessional doet. Diverse sprekers zullen aanwezig zijn, waaronder Maike Oosterbaan, projectmanager bij MantelzorgNLpro, Corrie Chalati, Adviseur bij het Mantelzorgpunt, Annette van der Plas, beleidsadviseur Sociaal Domein, Herman Wieringa van het Sociaal Team & MEE-Vivenz, en wethouder Kees Bel.

De ontbijtsessie is specifiek bedoeld voor (zorg)professionals die werkzaam zijn in Vijfheerenlanden, zoals leden van het sociaal team, WMO, huisartsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, paramedici, psychologen, respijtzorgorganisaties, woningbouwverenigingen, vrijwilligersorganisaties, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden die in hun werk in aanraking komen met mantelzorgers.

Aanmelden 
Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 18 juni aanmelden via www.mantelzorg.bindkrachtvhl.nl/deelnemen. De inschrijving is gratis. Voor vragen kunnen zij contact opnemen met het Mantelzorgpunt via mantelzorgpunt@bindkrachtvhl.nl of telefonisch via 085-01 63 839

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app