Afbeelding

Klaas de Zwaan (D66) neemt afscheid van gemeenteraad en wordt vervangen door Cees Vis

Nieuws 770 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeenteraad heeft donderdagavond afscheid genomen van D66-raadslid Klaas de Zwaan. De Zwaan wordt in de raad vervangen door Cees Vis.

De Zwaan nam na de gemeentelijke herindeling in 2019 plaats in de raad van Vijfheerenlanden. Hij was toen tevens fractievoorzitter van D66. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar had De Zwaan binnen zijn fractie al aangegeven een stap terug te willen doen in verband met zijn werk naast de raad bij de VU. Bij de verkiezingen kreeg hij echter dusdanig veel voorkeursstemmen dat hij toch in de raad kwam. Nu heeft hij alsnog besloten uit de raad te stappen.

Nalentenschap
Fractievoorzitter Jaap Breur gaf aan De Zwaan, die tegelijkertijd met Breur begon in de lokale politiek, te gaan missen: “Ik kan namens onze fractie, en eigenlijk de hele raad, zeggen dat we van je genoten hebben. Je was iemand die goed in de dossiers zat, altijd scherp en een voortreffelijk debateur. Dit alles deed je met gevoel voor humor en een gezonde dosis zelfspot. Maar bovenal was je iemand die op zoek ging naar de verbinding."

"Weet dat je een mooie nalatenschap hebt, je hebt mooie succes behaald. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de moties rondom duurzaamheid, zoals die rondom plasticvrij vuurwerk en die over het publiceren van duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast ook je rol bij de inclusiviteit, zoals de moties bij het regenboogstembusakkoord en de regenboogvlag en je inzet voor kunst en cultuur.”

Vertrouwen
Nadat ook burgemeester Sjors Fröhlich zijn waardering had uitgesproken voor De Zwaan was het woord aan De Zwaan zelf.

“Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Ik wil ieder raadslid uit de grond van mijn hart bedanken voor de prettige samenwerking en ieders inzet. Ik heb ontzettend veel van jullie geleerd en gezien hoe ieder van jullie probeert het goede te doen voor de samenleving. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie dit zullen blijven doen. Ik ben ook blij dat Cees Vis, van wie ik weet dat hij net als ik een groen hart heeft, mijn vervanger wordt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden