• De Oranjevereniging haalde 812 euro op voor Giro 555.
• De Oranjevereniging haalde 812 euro op voor Giro 555. Foto: Mimi van Rossem

Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland

Algemeen 948 keer gelezen

ZIJDERVELD •  De Oranjevereniging van Zijderveld bestaat op 1 september 75 jaar. Dit bijzondere jubileum wordt het hele jaar door gevierd met leuke activiteiten. Inmiddels heeft het bestuur al een eerste actie gehouden. Dit was echter geen feestelijke-, maar een sociale actie. Want nadat Syrië en Turkije begin februari getroffen waren door zware aardbevingen, besloot het Oranjebestuur spontaan om geld in te zamelen voor de slachtoffers. 

Voorzitter Jos Meydam vertelt hierover: “Terwijl wij druk bezig waren met het organiseren van feestelijke activiteiten voor het dorp, werd in de nacht van 5 naar 6 februari Syrië en Turkije getroffen door een zeer zware aardbeving. Daarop besloot het bestuur om niet alleen bezig te zijn met feestelijke activiteiten, maar ook iets voor de slachtoffers te doen. Dus gingen alle bestuursleden op de grote landelijke actiedag langs alle deuren in het dorp om zakjes paaseitjes te verkopen. Dit leverde het mooie bedrag op van 812 euro. Dit bedrag is inmiddels gestort op Giro 555.”

Actieve vereniging 
Wat de Oranjevereniging van Zijderveld zo bijzonder maakt is dat deze al zo veel jaar bestaat en altijd zeer actief is in het dorp. Ook werkt de Oranjevereniging veel samen met de verenigingen en dorpsbewoners. Dat de bewoners van Zijderveld de Oranjevereniging een warm hart toedragen bewijst dat de vereniging ruim 400 leden telt en dat zij ook altijd weer kunnen rekenen op veel helpende handen als er activiteiten zijn. Ook bij de komende activiteiten, en dat zijn er nogal wat dit feestjaar, kunnen zij op hulp van de dorpsbewoners rekenen.

Waar het bestuur ook zeer blij mee is, is dat er recent drie nieuwe bestuurders bij zijn gekomen. Waaronder vader en zoon Sleeuwenhoek. Nico Sleeuwenhoek vertelt dat hij zich vorig jaar tijdens het zeer geslaagde en super gezellige tentfeest al had aangemeld en sinds kort ook zijn 20-jarige zoon in het bestuur zit. “Want wij vinden het heel belangrijk dat ook de jeugd een inbreng heeft bij de te organiseren activiteiten.”

Planning
Het eerste feestmoment is op 1 april. Meydam: “Deze dag organiseren wij een wandeltocht door onze mooie omgeving en na afloop is er een heerlijke stamppot maaltijd in de Krooshof. Op 27 april wordt Koningsdag gevierd. Deze dag begint met een aubade en de jaarlijkse tompouceverkoop, waarna de Koningsmarkt begint en een kleedjesmarkt voor de kinderen.

Op 4 mei is de dodenherdenking waarbij een wethouder van Vijfheerenlanden aanwezig is. Op 30 augustus begint de grote feestweek met een Playbackshow voor groot en klein. Op 31 augustus wordt een Bingoavond gehouden. Op 1 september treden tijdens de feestavond de bekende DJ Roy Klop en de artiesten Michael Oomen en Bjorna op. De dag erna op 2 september wordt in de feesttent een Q-Music-avond gehouden met als thema: Foute Party. Zondag 3 september wordt de Zondagdienst in de feesttent gehouden.

Ondanks dat de exacte data nog niet bekend zijn, vertelt het bestuur verder nog dat in het najaar nog een seniorendag, een viswedstrijd voor de jeugd en natuurlijk het Sintfeest voor de kleinste bewoners van het dorp wordt gehouden. Al met al een druk jaar voor de Oranjevereniging en het vraagt veel inzet van iedereen om alles goed te laten verlopen. Vanwege het jubileum komt er ook nog een Jubileumboekje op A4-formaat met daarin de geschiedenis van de Oranjevereniging en vele foto’s van alle activiteiten. 

Versieren 
Tot slot hopen de bestuursleden dat iedereen die een voortuin heeft deze tijdens de feestweek willen versieren met oranje spullen. Meydam: “Wie de tuin het leukst versierd heeft wint een prijs.” Verder roept het bestuur bewoners op zich aan te melden als bestuurslid of vrijwilligers. Dit kan door een mail te sturen naar: info@oranjeverenigingzijderveld.nl of te bellen naar 06-51424263.

Mimi van Rossem 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie