• Voor zes cursisten is het certificaat voor de computercursus Digisterker binnen.
• Voor zes cursisten is het certificaat voor de computercursus Digisterker binnen.

Zes cursisten ronden Digisterker-cursus af

Algemeen 587 keer gelezen

LEERDAM • Het was weer tijd voor een feestelijk moment in de Bibliotheek Leerdam. Zes cursisten hebben namelijk de cursus Digisterker (werken met de e-overheid) afgerond en hun certificaat in ontvangst genomen. Cursisten hebben in vier bijeenkomsten geleerd om digitale overheidszaken te regelen met de computer en hun eigen DigiD. In april start weer een nieuwe reeks computercursussen in de Bibliotheek waar mensen zich gratis voor kunnen aanmelden.

Voor de cursisten was dit niet de eerste cursus die zij volgden bij de Bibliotheek. De deelnemers waren gestart met het volgen van de beginnerscursus Klik & Tik, waarin zij de basisbeginselen van werken met de computer en het internet leerden. Aanvullend op deze beginnerscursus is er de cursus Veilig Online waarin deelnemers leren veilig om te gaan met wachtwoorden en het internet. De derde en laatste cursus in de reeks gaat over werken met de digitale overheid. “Ik heb ervan genoten. Als ik vragen had, kon ik ze altijd stellen. De docenten zijn erg goed en er is een gezellige sfeer in de groep”, vertelt een van de deelnemers. Alle drie de cursussen zijn gratis te volgen bij de Bibliotheek.

Start nieuwe reeks computercursussen in april
Iedereen die ook wil leren werken met de computer of tablet kan zich aanmelden voor een nieuwe reeks computercursussen. Op donderdag 6 april start in de Bibliotheek Leerdam een nieuwe cursus Klik & Tik. Deze cursus is er voor iedereen die weinig of geen ervaring heeft met de computer en de cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. Dinsdag 11 april start de cursus Veilig Online waarin deelnemers in vier bijeenkomsten leren veilig om te gaan met het internet. Op dinsdag 9 mei start het vervolg Digisterker waarin deelnemers in vier bijeenkomsten leren digitaal hun overheidszaken met hun DigiD te regelen. De bijeenkomsten van alle cursussen zijn van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Leerdam. Iedereen is welkom, ook wie geen lid is van de Bibliotheek.

Aanmelden voor de cursussen kan bij Lucienne Hordijk, coördinator Taalhuis Leerdam, 06-14607924. Wie geen cursus wil volgen, maar wel vragen heeft over het gebruik van telefoon, laptop of computer, is welkom bij de Digi-inloop. Dit digitale spreekuur is elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Leerdam. Iedereen kan zo binnenlopen; een afspraak maken is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie