• René, Kimberley en Demi bij de prijzentafel.
• René, Kimberley en Demi bij de prijzentafel. Foto: Mimi van Rossem

Valentijnsontbijt in Leerdam om geld op te halen voor Prinses Maxima Centrum

Algemeen 950 keer gelezen

LEERDAM • René Middag van de winkel Koffie in de Bakkerij en Kimberley en Demi van de kinderkledingwinkel Lie.ve.Ling hebben het initiatief genomen om op 12 februari tussen 11.00 en 12.30 uur een Valentijnsontbijt te organiseren voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

René vertelt: “Samen met collega ondernemers Kimberley en Demi gaan wij een ontbijt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar organiseren. Hiermee willen we geld inzamelen voor het Prinses Maxima Centrum waar kinderen met kanker worden behandeld. Met dit geld kunnen voorzieningen worden gerealiseerd die buiten de reguliere zorg vallen. Deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens de langdurige behandeling, de opnameperiodes en herstelperiode. Dus gaan we, net als vorig jaar in een heel ongedwongen sfeertje een Valentijnsontbijt organiseren waarvoor ouders tegen betaling van 12 euro hun kind kunnen aanmelden. Vorig jaar konden er vanwege corona slechts twaalf kinderen meedoen, maar we hebben nu plaats voor 30 kinderen.

Natuurlijk gaan de kinderen naast het genieten van een heerlijk op kinderen afgestemd ontbijt nog meer beleven. Zo komt een IJsprinses mee-eten en een handje helpen bij het schilderen. Want na het ontbijt gaan de kinderen met hulp van een kunstschilder mooie schilderijen maken die we dan in de Koffie in de Bakkerij gaan exposeren en verkopen voor het goede doel.

Gezamenlijk doel  
Kimberley vult aan: “Daarnaast gaan we vanaf 1 februari in onze winkels loten verkopen die 7,50 euro per stuk kosten. Er worden 200 loten verkocht en er zijn mooie prijzen te winnen, uiteenlopend van een grote knuffelbeer tot waardebonnen van een kledingwinkel. Alle prijzen en de waardecheques zijn ter beschikking gesteld door de winkeliers van de Kerkstraat. Dat maakt deze actie zo leuk, omdat wij als ondernemers op deze manier gezamenlijk iets doen voor ernstig zieke kinderen. Ook merkten wij vorig jaar dat de deelnemertjes, die toen een kopje mochten beschilderen, zich er erg bewust van waren dat zij iets aan het maken waren voor de zieke kinderen en het Maxima Centrum.”

Dit Valentijnsontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Winkelcentrum Promotie.nl en de Leerdamse Ondernemers Vereniging. De volledige opbrengst van het ontbijt, de verkoop van de schilderijen en de loten gaat naar het Maxima Centrum.” De schilderijen worden tentoongesteld tot woensdag 15 februari.

Deze middag worden de kunstwerkjes verkocht en ook zal rond 16:30 uur live via Instagram de uitslag van de loterij bekend worden gemaakt.
Kinderen kunnen worden aangemeld via: info@lievelingkids.nl of info@koffieindebakkerij.nl. De loten kunnen worden besteld of worden gekocht in de winkel van Lie.ve.Ling en in de Koffie in de Bakkerij.

Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
80 inwoners Vijfheerenlanden gaan beslissen over toekomst ontmoetingsplaatsen: 'Dit is spannend en heel leuk tegelijk' Algemeen 29 mrt., 11:22
Afbeelding
Keurslager Muilwijk uit Ameide tweede bij Spareribs Trophy 2023 Algemeen 29 mrt., 09:48
Afbeelding
Esther Gijsbertsen uit Vianen verzamelt dierenvoedsel om het weg te geven aan dierenvoedselbanken: 'Per maand haal ik 1000 kg op' Algemeen 29 mrt., 08:00